Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halı sahaların topraklamaya ihtiyacı var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)
Halı sahaların topraklamaya ihtiyacı var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İGM Merkez Üyesi Mehmet Karagöz, dünkü meclis toplantısında gündem dışı söz alarak Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri merhum Dr. Ayhan Erenoğlu’na başsağlığı diledi. Karagöz, Dr. Erenoğlu’nun rahatsızlandığı halı saha yapılanmasına yönelik önerilerini paylaştı.
ELEKTRİK BİRİKİMİ
KALBİ DURDURABİLİR
MHP İGM Üyesi Mehmet Karagöz, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri merhum Dr. Ayhan Erenoğlu’na Allah’tan rahmet, kederli yakınları ve ailesine başsağlığı diledi. Dr. Erenoğlu’nun vefatı öncesi sıfatının Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olduğunu aktaran Karagöz; “Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Genç bir arkadaştı, Afyonkarahisar’a da hizmetleri oldu. Merhumun kalp krizi geçirdiği yer halı saha. Benim uzmanlama alanım da topraklama üzerine. Halı sahalarda taban plastik esaslıdır. Giyilen ayakkabılar plastiktir. Eşofmanlarımızın tamamına yakını plastik esaslı. Dar alanda sürekli koşturmaca içerisinde olunduğundan koştukça insan vücudunda statik elektrik birikiyor. Allah insanın kalbine bir tane jenaratör koymuş. O jenaratör çalışıyor kalbe eletrik verip kalbi kapatıyor. Tekrar elektriği kesip kalbi açıyor. Bir daha elektrik verip kalbi kapatıyor. Bu durum tekrar ediyor. Kalbimiz elektrikle çalışıyor. Sürtünme sonucu vücutta biriken statik elektrik kalbe bir darbe yapıyor. Gençlerin özellikle kalp kasları çok güçlü oluyor. Kapanan kasların bir daha açılması çok zor oluyor.” dedi.
“AYNISI AFYON’DA DA OLABİLİR”
Merhum Dr. Ayhan Erenoğlu’nun vefatında rol oynayan etkenin büyük ihtimalle sözünü ettiği statik elektriklenme fazlalığı sonucu kalbinin darbe alması olarak yorumlayan Karagöz şöyle konuştu: “Bizler görevimiz icabı meclis olarak köylerimize, beldelerimize halı sahalar yapılması kararları alıyoruz. Biz meclis olarak yasamayız. Kararı alıyoruz. Allah korusun bizim kararımızla yapılan halı sahalarda da merhum doktorun başına gelen olay yaşanabilir. Merhumun bu şekilde ki vefatının örnek oluşturması gerektiğine inanıyorum. Halı sahaları yaparken şartnamelere topraklama özelliğinin muhakkak konulması gerekiyor. Ayrıca halı saha kenarında ki tel örgüler hep plastik kaplamalı. Vücutta biriken statik elektiriğin boşalacak yeri yok. Kale direkli yerlerde topraklanmalı. Projeler hazırlanırken bunlar göz önüne alınmalı.” diye konuştu. >> Burcu Aydın’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti