Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hemşirelik mesleği masaya yatırıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi konferans
Hemşirelik mesleği masaya yatırıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ve sempozyum başkanı Fikret Başkan ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Özlem Tok ile beraber çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğretim elemanı katıldı.
Sempozyumun açış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Özlem Tok, her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası’na atıf yaparak, hemşirelik mesleğinin zorlukları ile ilgili bilgiler verdi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan ise hemşirelik ve ebeliğin hak ettiği değeri görmediği geçmiş yüzyıllardan bu yana bilimsel bir kimlik kazandığını ve bunun bu meslek çalışanları için çok büyük bir adım olduğunu ifade etti. Başkan, “Hemşirelik giderek kendi bilimsel temellerini oluşturmaya ve kurallarını üretmeye başlamıştır. Hemşirelik eğitim ve uygulamalarının hastanelerde hekime bağlı olarak yürüyen bir anlayıştan, bağımsız olarak çağdaş ve bilimsel şekilde gerçekleştirilen bir anlayışa gelmiş durumdayız” diye konuştu. Başkan, 2000’li yılların hemşiresinin düşünen, yetkin, sorumluluk sahibi, özgür ve saygılı birer profesyoneller olması gerektiğini de sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti