Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İş hanımı eşi adına okul yaptırıyor

Emirdağlı hayırsever gurbetçi iş
İş hanımı eşi adına okul yaptırıyor

Emirdağlı hayırsever gurbetçi iş hanımı Şahinde Şahin oğlu Veyselkarani Şahin ve İGM Başkanı Burha-nettin Çoban’la birlikte Başkanlık makamında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Emirdağ Yardımlaşma Derneği’nde (EYAD) uzun yıllar hizmet veren Necati Şevik’de hazır bulundu. Toplantıda hayırsever iş hanımı Şahin’in memleketi Emirdağ’a yapılacak olan anaokulu için yaptığı bağış hakkında bilgi verildi.
“EMİRDAĞLI GURBETÇİLER AFYON İÇİN ŞANS”
İGM Başkanı Burhanettin Çoban ilin Emirdağ ilçesinde ki vatandaşların yurt dışına gidip güzel kazanımlar elde etmeleri yönünde şanslı olduğuna dikkat çekti. Elde edilen kazanımların hayır ve yardıma dönüşmesinin daha da anlamlı olduğunu belirten Çoban, “Emirdağlı gurbetçilerimizde vatan ve yurt sevgisi, toprak sevgisi gerçekten çok yüksek düzeyde olan insanlar. Gurbetçilerimizin sadece Emirdağ’a değil Afyonumuzun ve ülkemizin her yerine katkıları, yardımları çok büyüktür. Kamuoyuna bu güzel katkılardan ikincisinin müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

“ŞAHİNDE ŞAHİN, ÖRNEK İŞ HANIMI”
Burhanettin Çoban, Emirdağlı hayırsever iş hanımı Şahinde Şahin’in gurbetçi hikâyesinin çok ilginç olduğunu hoşuna giden bu hikâyeyi paylaşmak istediğini belirterek şöyle konuştu:
“Şahinde Şahin ablamız Emirdağ’dan yıllar önce Belçika’ya eşini memlekette bırakarak gitmiş. Bilindiği üzere genellikle 1960-80’li yıllar arasında önce erkekler yurt dışına gurbete çıkar, zaman içerisinde eşlerini yanlarına aldırırlardı. Eşleri de ya ev hanımıdır ya da orada bir işe girerdi. Bu işte genelde bir işletmede çalışma şeklindedir. Şahinde ablamızın hikâyesi işte bu noktada değişiktir. Kendisi Belçika-Brüksel’e giderken rahmetli eşi Mustafa Şahin ağabeyimiz de memleketleri Emirdağ’da kalıp tarım ve hayvancılıkla uğraşıp Brüksel’e gidip geliyor. Ama daha çok memleketinde kalıyor.”
“OKUL MERHUM MUSTAFA ŞAHİN ADINA”
Hayırsever Şahinde Şahin’in Brüksel’de bir manav dükkânı açıp uzun yıllar işlettiğini aktaran Çoban şunları söyledi:
“Manav dükkânının tüm alışveriş ve ihtiyaçlarını bizzat kendisi yapan Şahinde ablamız toptancı halinden vd. yerlere giderken kamyonetini de bizzat kullanır. Orada yıllarca çok güzel ticari faaliyet yapar. Sağ olsun şimdi de 800 bin TL okul yapım şartlı bağışta bulundu. İl Genel Meclisimizden de bu şartlı bağış kararı geçti. Tabii bağış Milli Eğitim Müdürlüğümüze yapıldı. Bu vesile ile yeni rahmetli olan eşi Mustafa Şahin ağabeyimize Allah’tan rahmet, ailecek cennette buluşmalarını diliyoruz. Merhum Mustafa Şahin adına Emirdağ ilçesinde İl Özel İdaremiz kanalıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 derslikli bir anaokulu inşa edilecek.”
“İKİNCİ OKULUN YAPIMI DA DÜŞÜNÜLÜYOR”
Yurt dışında bulunan Türk vatandaşların vatan, millet ve bayrak sevgisinin üst düzeyde olduğunu ancak bağışlarının zamanında değerlendirilemediğinden yakınan Çoban, “Bir takım yerler ve kişilerce yapılan bağışların zamanında eksiksiz harcamak yerine biraz bekletebilip kısmen de olsa başka amaçlarla biraz kullanabiliyorlar. İnşallah 5 derslikli ana okulundan sonra hayırsever ablamız Şahinde Şahin daha büyük bir eğitim kurumunu yaptırarak Milli Eğitim hizmetine bağışlar. İnşallah Afyonkarahisarımız bir eğitim yuvası daha kazanır. İlla yine Emirdağ olması için bir şart yok. Milli Eğitim yetkilileriyle görüşüp nereye ne lazımsa ama ilkokul, ama ortaokul, pansiyon ne gerekiyorsa inşallah onu da Şahinde Şahin’in kendi adına yaptıracak ki şimdi ki bağışından çok daha yüksek olacak. İnşallah böyle bir okulu da Afyonumuza kazandıracak. Şahinde Şahin ablamıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“HELALİNDEN KAZANDIK HELAL YERE VERİYORUZ”
Hayırsever Şahinde Şahin ve oğlu Veyselkarani Şahin, okul yapımı bağışında gerekli katkıyı sunan herkese teşekkür etti. Şahinde Şahin sözlerine şöyle devam etti:
“1975 yılında 16 yaşında evlenip Avrupa’ya gelin gittim. Bir yıl sonra iş hayatına başladım. Önce 8 yıl bir fabrika da çalıştım. 1985 yılında kendime güzel bir iş yeri açtım. 2016 yılına kadar işimi çocuklarımın yardımıyla devam ettirdim. 2016 yılında eşimi kaybettikten sonra işimi bıraktım. Şu anda emekliyim. Güzel bir hayatımız oldu. Gerek evlilik ve aile gerekse iş hayatımız güzeldi. Allah’a çok şükür helalinden kazandık. Bu kazancımızı da helal güzel bir yere vermeyi Allah bize nasip etti. Yıllarca Avrupa da çalıştık emek verdik. Eşimin ruhuna ithafen bir hayır işi düşündük. Sağ olsunlar eş, dost ve tüm Milli Eğitim yetkililerinin yardımıyla biz bu işi yapmak için yüreklendik. Hepimize hayırlı olsun.” Şahin çiftinin oğlu Veyselkarani Şahin de babası Mustafa Şahin adına yapılacak okulun şimdiden hayırlı olmasını dileyerek okul yaptırma hayrının devamını diledi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti