Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın Doğum Hastanesi, 27 Aralık’ta hizmete başlayacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Kadın Doğum Hastanesi, 27 Aralık'ta hizmete başlayacak

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin yan tarafında inşa edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi tamamlandı. 2011’in Kasım ayında temeli atılan hastane, yaklaşık 48 milyon liraya mâl oldu. Yeni hastane, 27 Aralık Pazar gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak.
300 YATAK KAPASİTELİ
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Başkan, “Yeni bina 16 bin 250 metrekarelik arsa alanı üzerinde, 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanı, 300 yatak sayısı, 38 poliklinik odası, 61 yoğun bakım yatağı ve 8 ameliyathanesi ile hizmete açılacaktır” dedi.
ODALAR
 MODERN VE GENİŞ
Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin modern bir şekilde donatıldığını açıklayan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Başkan, “Hasta odaları 1 veya 2 kişilik olarak tasarlanmıştır. Odalarda banyo, tuvalet, TV, buzdolabı ve refakatçi koltuğu bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
LOHUSALAR İÇİN ÖZEL ODA
Yeni hastanede anne ile çocuğun rahatı ve sağlığı için her ayrıntıya dikkat edildiğini vurgulayan Başkan, “Doğumhane birimi, ameliyathane ile ilişkili olarak planlanmış olup içerisinde 6 sancı odası, 6 lohusa odası bulunmaktadır. Ayrıca doğumhane içerisinde doğum öncesi ve sonrası anne adaylarının konaklayabileceği 12+6, toplam 18 kişilik anne oteli düzenlenmiştir” dedi.
TIBBİ CİHAZLAR YENİLENDİ
Yeni hastanede kullanılacak tıbbi cihazların büyük bir kısmının yenilendiğini aktaran Başkan, şöyle devam etti:
“Tıp dünyasındki tüm gelişmeleri yakından takip ederek, sağlık hizmetlerini en kaliteli ve güvenli şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Hasta, hasta yakınları ve sağlık personelimiz için de yaşam alanlarını titizlikle düşündük.”>> Murat ARISOY’un haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti