Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın vekiller “kadın”ı yorumladı – Kocatepe Gazetesi

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu
Kadın vekiller “kadın”ı yorumladı

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Ege Bölge Toplantısı’nın ikinci bölümü 16 Nisan Cumartesi günü öğleden sonra ATSO Toplantı Salonu’nda devam etti.
AÇILIŞI TOKMAN VE TÜRKER YAPTI
Toplantının açılış konuşmasını TOBB KGK Afyon İl Başkanı Berna Tokman yaptı. Tokman, Ege Bölge Toplantısına ev sahipliği yapmaktan ve çeşitli sektörlerde ki iş kadınları ile bilgi paylaşımında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tokman’ın ardından TOBB KGK Ege Bölge Başkanı Esen Türker katılımcılara hitap etti.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ZORUNLU
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal yaptığı konuşmada, kaynakların cinsiyetler arasında adil olarak dağıtılmadığı bir dünyada yaşandığını söyledi. Kadınların birey olarak kabul edilmediği bir bakış açısının hakim olduğunu vurgulayan Köksal; “Herkes açısından olmasa da toplumda halen daha kadını sadece evde bir eş, bir anne ya da bir babanın kızı olarak gören bir zihniyet var. Halen daha ne yazık ki birey olma mücadelesi veren kadınlarımız var. Bir Rus atasözünde ‘Karşından gelen iki kişi gördüm. Meğer yanılmışım, çiftçi ve karısıymış.’ deniliyor. Kadının birey olarak görülmediği örneklerinden biridir. Geçtiğimiz Şubat ayında Suudi Arabistan’da ‘Kadın İnsan mıdır?’ diye bir seminer düzenlendi. Halen daha kadının insan ve birey olup olmadığının sorgulandığı bir dünyada yaşıyoruz. Kadına bakış açısı zaruri bir eşya düzeyinde. Anayasa’ya konulan salt kadın erkek eşitliği yetmiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı zorunlu.” dedi.
KADINA GERÇEKÇİ YAKLAŞILMALI
AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal toplantıda yaptığı konuşmada, kadına bakış açısını kadınların neyi istedikleri, onlara neyin verilmesi gerektiği olarak özetledi. En önemli şeyin bu olduğu düşüncesini aktaran Özkal; “Kadınlar zorlama mantığı ile bir yere varamıyor. Elit olma iddiasındaki üstenci kadınlar Anadolu kadınlarına hep hijyen anlatırlar. Bunun da hiçbir karşılığı yoktur. Ben diyorum ki biz kadınımızın mevcut durumunu bilelim, reel gözlemlerle bu kadınların durumunu gözlemleyelim. Bu kadınlar ne istiyorsa onlarla birlikte olup bunu mevcut durumdan daha iyiye götürmek adına birlikte üretelim. Bu üretim ne istiyorsa, kimin ne talebi varsa daha iyi bir noktaya götürmek için birlikte çalışmayı önemsiyorum. Toplum içinde gözlemlemlediğim reel taleplerin gereğinin yapılmasıdır. Mesela kadın doğurmak istiyorsa doğum kontrolünü dikte etmek zorunda değiliz. Yine bir örnek vermek gerekirse toplumda bir kaç homoseksüel için, toplumda herkes LGTB’yi anlasın, bunlara hak verelim gibi mantığın sağlıklı bir düşünce olduğuna inanmıyorum.” diye konuştu. Toplantı İl KGK Üyesi Şule Bendler’in proje tanıtım videosunun izlenmesi ile devam etti. Burcu Aydın’ın haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti