Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay ve Devlet Hastanesi’nden “Sevgi Bohçası”

Bu haberin fotoğrafı yok

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi tarafından imzalanan protokolle ihtiyaç sahibi yeni doğum yapmış annelere “Sevgi Bohçası” verilecek

 

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik protokol imzalandı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimliği makamında yapılan törene Kızılay Şube Başkanı Fatih Okyar, yönetim kurulu üyeleri, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran ve hastane yönetimi katıldı. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi aileler tespit edilerek zıbın, mama, pijama gibi hediyelerin yanı sıra ayrıca 100 liralık süt yardımı da yapılacak.
“ANNENİN YANINDA OLDUĞUMUZU GÖSTEREBİLECEĞİZ”
Törende konuşan Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Fatih Okyar, “Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı olarak Devlet Hastanesi ile birlikte yeni bir protokol imzaladık. Bu protokolümüzde Sevgi Bohçası isimli, ihtiyaç sahibi, yeni doğum yapmış ailelere yardım yapmayı planlıyoruz. Bu Sevgi Bohçamızın içerisinde bir bebeğin ihtiyacı olabilecek, zıbın, mama, anne için pijama gibi ne ihtiyaçsa onlar olacak. Yine Kızılay Gönüllüsü Annelerimiz tarafından hazırlanan el işi kıyafetleri de bu Sevgi Bohçamızın içerisinde olacak. Sevgi Bohçamızın şöyle bir artısı var; gönüllü annelerimiz bizzat doğum yaptığı gün hastanemizle birlikte iletişime geçerek yardımda bulanacak. Bunun en büyük artılarından birisi de annenin yanında olduğumuzu gösterebileceğiz aynı anda. Ailelerimizi mutlu edebileceğiz. Bunun yanı sıra eğer bir aile doğum anındaki ihtiyaçları karşılayamıyorsa demekki bu aile ihtiyaç sahibidir. Biz bu ailelerimize düzenli yardım da edeceğiz. 100 lira civarında süt parası da yardımda bulanacağız. Bildiğiniz gibi Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı olarak 7 aylık bir çalışmamız var. Güzel projelere imza attık. Bu konuda Afyonkarahisar basını bize çok değer veriyor. Yaptığımız projeleri gündemde tutabiliyor. İnsanlar sizlerin sayesinde Kızılay’ı duyarak daha geniş kitlelere ulaşarak daha fazla yardım yapabiliyoruz. Bu anlamda Afyonkarahisar basınına çok teşekkür ediyorum.Güzel bir yönetim oluşturduk, inşallah bundan sonra da güzel projelere imza atacağız.” dedi.
“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİ TESPİT EDEREK BAŞKANLIĞIMIZA BİLDİRECEĞİZ”
Hastanede doğan ve tedavi gören 0-3 aylık bebekler arasında ihtiyaç sahibi aileleri tespit edeceklerini belirten Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran, “Afyonkarahisar Devlet Hastanesiyönetimi olarak Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın Sevgi Bohçası projesi ile bugün itibariyle bir protokol imzalamış bulunmaktayız. Bizim buradaki amacımız, hastanemiz bünyesinde dünyaya gelen ve tedavi görmekte olan 0-3 aylık bebekleri hastanemiz bünyesinde çalışan, sosyal çalışmacılar tarafından tespit edilerek başkanlığımıza bildirip, bunlara Başkan Bey’in de biraz önce izah ettiği yardımları sağlamak tabiri caizse ihtiyaç sahiplerine yerinde hizmeti götürmek. Ben bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” ifadesine yer verdi.
“ÇOK TİTİZ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Proje ile ilgili titiz çalışmalar yapacaklarını belirten Başkan Okyar, “Bu tarz projelerimiz suiistimal ediliyor. Her doğum yapan biz ihtiyaç sahibiyiz dediği zaman biz bunu kabul etmiyoruz. Bu konuda çok titiz çalışmalarımız var. Çünkü kendi paralımızı harcamıyoruz. Burada başkasının paralarını harcıyoruz. O yüzden çok titiz olmamız lazım. Çalışma sonucunda ihtiyaç sahibi bir aile görüldüğü anda yardım yapılacak. Bu konuda hastanemizde her gelene yardım yapacağız diye de bir şey yok.” şeklinde konuştu.
“SUİSTİMALE MEYDAN VERMEYECEĞİZ”
Hastane tarafından suiistimale meydan vermeyeceklerini söyleyen Başhekim Duran, “Protokolün zaten amacı o. İhtiyaç sahiplerini bizim hastanemizde çalışan sosyal çalışmacı arkadaşlar belirleyip, bizzat Fatih Bey’lere bildirecekler. Bunun için suiistimale meydan vermeyeceğiz.” diye konuştu.
30 gün içinde çalışmanın başlayacağını söyleyen Başkan Okyar, “Protokolden itibaren 30 gün içinde Sevgi Bohçalarımız ilk etapta genel merkezden gelecek numune bazlı. Bir ay içeresinde de biz dağıtımlara da başlayacağız.” ifadesini kullandı.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti