Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocatürk: Tam kapanma salgınla mücadele başarılı olmayacak

DEVA Partisi Merkez İlçe

DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Kocatürk, hükümetin yanlış olarak değerlendirdiği yönetim anlayışıyla tam kapanmanın küresel salgınla mücadele de çok başarılı olmayacağını iddia etti

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Kocatürk, yanlış yapıldığını belirttiği uygulamaların, iktidarın seçim takvimini belirleme göstergesi olduğunu kaydetti.
“HÜKÜMET ACİL DESTEK PAKETİNİ KAPSAMLI AÇIKLAMALI”
Tam kapanma ile birlikte, Türkiye’nin normalleşme sürecine adım attığını ifade eden Alper Kocatürk, “Hükümetin yanlış yönetimi yüzünden maalesef çok başarılı olamayacağız. Zamanlama yönü ile yanlış bir zaman seçilmesi bu sürecin çok başarılı olamayacağı anlamı taşıyor. Okulların ara tatil zamanında, havaların daha ısınmadığı bir zamanda, bu kapanma yapılsaydı küçük esnaf sezonu açmadan, giyim sektörü gibi sektörler bu arife öncesi kapanma krizinden etkilenmemiş olacaktı. Küçük ve orta ölçekli esnaf tarafından çok yanlış bir zaman seçilmesi tepkileri de beraberinde getirecektir. Daha öncede belirttiğimiz gibi etkin aşılama programı olmadan, vatandaşa destek verilmeden ve iklimsel koşulları hesaplamadan bu süreç başarıyı getirmez. Hükümetin acil destek paketini daha kapsamlı olarak açıklaması gerekmektedir.” dedi.
“SONBAHARDA SEÇİM AK PARTİYE YARIYOR”
Erken seçim tarihinin 2022 yılı sonbaharında olacağı ön görüsünü açıklayan Kocatürk şunları kaydetti: “Erken seçim tarihinin 2022’nin Sonbaharı olacağını beklemekteyiz. Cumhurbaşkanı bir 2014’te seçildi bir de 2018’de seçildi. Hukukçular ekseriyetle ‘Cumhurbaşkanı’nın iki dönemi doluyor.’ diyor. Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklar ‘2017’de sistem değişti, kilometre sıfırlandı, bu birinci dönemi.’ diyorlar. Bu YSK’ya gitse sonucun ne olacağı malum. Eğer Cumhurbaşkanı’nın 2’nci dönemi ise bir daha aday olamıyor. Ama erken seçime giderse ve Meclis seçime götürse, tekrar aday olabiliyor. Beklentimiz, normal zamanından birkaç ay önce erken seçim. Bir de sonbaharda seçim yapmak AK Parti’ye yarıyor. 2022’nin sonbaharını bekliyoruz.”
“HEDEFTE GÜÇLENDİRİLMİŞ
PARLAMENTER SİSTEM VAR”
DEVA Partisi’nin güçlendirilmiş parlamenter sistemin savunucusu olarak çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Kocatürk sözlerine şöyle sürdürdü: “Yola çıktığımız ilk gün, daha 9 Mart’ta tüm Türkiye’ye Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi vaat ettik. DEVA Partisi olarak güçlü, uzun vadeli ve istikrarlı yönetim sistemi tesis etmeyi amaçlıyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi hayata geçirmeyi bir kez daha taahhüt ediyoruz. Aziz milletimiz müsterih olsun, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerimiz, 90’lı yılların sistemi değildir. Biz güçlü hükümet, güçlü meclis ve güçlü yargıyı esas alıyoruz.”
“PARTİLİ CUMHURBAŞKANI
TARAFSIZ OLAMAZ”
DEVA Partisi’nin hedef olan güçlendirilmiş parlamenter sistemi altı madde de aktaran Kocatürk şu ifadeleri kullandı: “Birincisi, Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olmasını sağlayacağız. Partili bir cumhurbaşkanı tarafsız olamaz. Diğer partileri karşısına alan bir Cumhurbaşkanlığı makamı düşünülemez. İkincisi; bakanlara daha çok yetki ve daha çok sorumluluk vereceğiz. Bakanlıkları ve devlet kurumlarını güçlendireceğiz. Yürütme yetkilerini aşağı kademelere doğru delege edeceğiz. Üçüncüsü; yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Yerelin sorunları en iyi yerelden çözülür. Yerel yönetimlere daha çok yetki vereceğiz. Dördüncüsü; Meclisimizi güçlendireceğiz. Meclisimiz, yürütmeyi, yani hükümeti etkin bir şekilde denetleyebilecek. Meclis’teki muhalefet partilerinin bilgi edinme yollarını işlevsel hale getireceğiz. Gazi Meclisimizi, iktidar partisinin uzantısı olmaktan çıkartacağız. Beşincisi; sivil toplumu güçlendireceğiz. İfade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Konuşan, tartışan, soru soran, hakkını arayan bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Sivil toplumu kanun yapım süreçlerine daha etkin bir biçimde dâhil edeceğiz. Altıncısı; hukuka ve adalete olan güveni ayağa kaldıracağız. Anayasa Mahkemesine yapılan atamalarda Meclisimizin nitelikli çoğunluğunu söz sahibi kılacağız. Böylece tek bir parti veya ittifak, Yüksek Mahkeme heyetini tek başına şekillendiremeyecek. Yargı mensuplarının özlük haklarını güvence altına alacağız. Yargının tarafsız ve bağımsız çalışması, yargıya olan güveni artıracak.” >> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti