Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konuk vekilden Köksal’a kongrede “değişim” cevabı

CHP Manisa Milletvekili Ahmet

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, değişimin yalnızca genel başkana indirgenemeyeceğini söyledi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın kongrede yaptığı konuşmaya cevap veren Bakırlıoğlu, “İnadına sol inadına CHP dememiz lazım.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı kongresinde konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu Burcu Köksal'a cevap verdi
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu Burcu Köksal’a cevap verdi

DEĞİŞİM ŞARTTIR
“Seçim kaybedildikten hemen sonra tartışma imkanı olmadan birileri değişim demeye başladı denildi. Ben 27 ve 28’nci dönem milletvekiliyim. Yedi dönem milletvekilliği yapan birisi değilim.” diyen Bakırlıoğlu, şöyle konuştu: “CHP’de pek çok görevleri yapmış biri olarak diyorum ki CHP’de değişim şarttır. Sayın Milletvekili Burcu Köksal’ın saydığı tablonun değişimi için CHP’de değişim şarttır. Sadece lider değişikliğinden bahsetmiyoruz. Sadece lider değişikliğine değişimi indirgersek Genel Başkanımıza haksızlık etmiş oluruz. Tüzüğün uygulanması sağlanmalıdır. Tartışılan konulardan biri ön seçimdir. Ön seçim önemlidir tek başına yeterli değildir.

Biz sol, sosyal demokrat bir partiyiz. Bizde AKP gibi bir örgütlenme olamaz. Genel Sekreterlik sistemi yeniden inşa edilmeli. Geçmişte güçlü genel sekreterlik makamıyla Genel Başkanlık’ta güçlüydü. Mutlaka milletvekilliğinde, genel başkanlıkta ve belediye başkanlığında partimize dönem sınırlaması gelmelidir. Bizim başka dertlerimiz de var. Mutlaka programımız da değişmeli. Programımız 2007 yılında kaleme alındı. Örgütlenme yapımızı değiştirmemiz de şarttır. Sol, sosyal demokrat bir parti olduğumuzu hiçbir zaman unutmamamız lazımdır. Sol ve sol ideolojii 18. yüzyılda kalan bir ideoloji değildir. Bugün hala vardır. İnadın sol inadına emek dememiz lazımdır. Bu memlekette yüzde 35 seküler, laik, Alevi bir kitle var. Bunu bize dayatıyorlar, bunun üzerinden siyaset yapmamız isteniyor. Toplumu yatay olarak keseceğiz. Evet değişim. Değişim de bir tane rehberimiz olacak. Onun rehberliğinde bu değişimi gerçekleştireceğiz. O da bir çift mavi gözle bu değişimi gerçekleştireceğiz. Ülke bu kadar kötü durumda iken neden CHP tartışılıyor? Eğer CHP tartışılmıyorsa büyük problem var demektir. İnsanların umudu kalmamış demektir. CHP tartışılıyor. CHP hala insanlarımızın umududur. CHP’de ki değişim insanlarımızın umudu olacaktır.

Yemeği birlikte yedik. Hesabı tek kişi ödüyor deniliyor. Bizim kimseye hesap ödetme derdimiz yok. Eğer bu ülkede birileri hesap ödeyecekse 7 bin 500 TL emekliye maaşı reva görenler hesap ödemelidir. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ülkede Cumhurbaşkanı olmasının devrim olacağına inanan bir kardeşinizim. Değişim olacaksa yine bu milletim bu partinin evlatları arasından olacak. Yaşasın CHP, yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti