Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kur’an kursu kapatmaya sert tepki

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu
Kur'an kursu kapatmaya sert tepki

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, her fırsatta kendisini din ve özgürlüklerin garantisi olarak gösteren AKP döneminde Kur’an kursu kapatılmasının manidar olduğunu söyledi.  
Köksal, “Şunu söylemek istiyorum; Bunu CHP yapmış olsaydı ‘Dinsiz CHP Kur’an kursu kapattı’, ‘CHP dine karşı’ derlerdi. AKP, madem ki muhafazakar bir parti bu kursun kapatılmasına niye müsaade ediyor, ruhsat işini çözmüyor. Ben şunu soruyorum; “Başka ruhsatsız Kur’an kursu var mı? Onu da mı kapatacaklar. Bunu merak ediyorum” dedi.
Müftülüğün ruhsat sıkıntısı olduğunu söylediğini belirten Köksal, belediye ile görüşülerek belirli bir müddet verilerek konunun çözülebileceğini, ancak bunun yapılmadığının görüldüğünü kaydetti.
Köksal, “AKP iktidarı hep din ve özgürlüklerden bahsediyor. İnanç özgürlüğünden bahsediyor, bunun güvencesi olduğundan bahsediyor. Ancak baktığımızda yüzde 99’u müslüman olan bir ülkede Kur’an kursu kapatmak din ve inanç özgürlüğüne bir müdahalede bulunmaktır. Sonuçta vatandaş çocuğunun Kur’an öğrenmesini istiyor, hafız olmasını istiyor ve sonuçta tercihidir buna saygı duymak gerekiyor. Türkiye’de tek ruhsatsız olan tek Kur’an kursu burası değildir herhalde. Bir sürü bina ruhsatı olmayan vardır. Hepsini kapatsanız tamam. Bir tanesi kapatılırken başkaları faaliyet gösterirken orada düşünmek lazım. Bunun altında gerçekten ruhsat mı var? Başka gerekçeler mi var onu irdelemek lazım” diye konuştu.
Köksal, sözlerini şöyle sürdürdü; “İktidarın yanlışını söyleyen eleştiren gruplar var. İktidar kendisine yakın olmayan, kendisini eleştiren, yanlışlarını söyleyen hangi grup, hangi düşünce olursan olsun mutlaka bir yaptırım uyguluyor. Gazetelere, kanallara el koyma, kanal kapatma, haber yapan gazetecileri tutuklama, şirketleri tehdit etme, şirket yöneticilerini çeşitli suçlamalarla tutuklama, iş verenleri baskı altına alma, dernek, Kur’an kursu, dershaneyi kapatma yada çeşitli cezalar verme şeklinde gözdağı veriyor. Yani benim karşımda olan yada beni eleştiren benim yanlışlarımı söyleyen kuruluşların ‘bakın sonu bu olur’. ‘Ben bu cezayı veririm’ bu bir gözdağıdır. Yani genel olarak bakıldığında bu icraatların altında yatan neden baktığımızda iktidarın yanlışlarını söyleme, eleştiri yapma, bu yanlışların düzeltilmesini isteme gerekçesi yatıyor.”
“3 YILDIR SIKINTI YOK ŞİMDİ VAR NASIL BİR ŞEY BU”
Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol da 3 yıldır yatılı bir şekilde hizmet veren ve buna müsaade edenlerin bir anda ‘ruhsat yok kapatıyoruz’ demesinin biraz düşündürücü olduğunu söyledi. Şenol, binanın elektrik, su, güvenlik kamerası anlamında her şeyinin tamam olduğunu ayrıca, dernek yönetiminin belediye ye bu konuda müracaatı olduğu halde neden çözülemediğini merak ettiğini kaydetti. “Müftülük konuyu isteseydi bir şekilde çözebilirdi” diyen Şenol, hafızlıkta ilerleme kaydetmiş ve belirli bir seviyeye gelmiş çocuklara bir anda başka adres gösteriliyor. Moralleri bozuluyor. Velilerin hevesi kaçıyor” dedi.
“DERSHANE, YURT, OKUL KAPATAN KURSUDA
KAPATABİLİR”
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel de sudan bahanelerle yurt, dershane ve okul kapatan iktidarın Kur’an kursu kapatmasının normal olduğunu söyledi. Hayırseverlerin desteklediği kursun 3 yıldır başarılı bir şekilde hizmet verirken Müftülük aracılığıyla kapatılmasını manidar olduğunu ifade eden Demirel, şunları söyledi: “Tıpkı dershane, yurt, okullardan rahatsız oldukları gibi bu kurstan da birileri rahatsız olmuş olmalı ki ruhsat bahanesiyle kapattılar. Yazık, burada geleceğin hafızları yetişecekti. Şehrin merkezinde üstelik son derece sağlıklı ve güvenli bir mekanı kapatmak yerine çözebilirlerdi. Ama demek ki kapanması istenmiş.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti