Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban Bayramı için 243 milyon liralık müjde

AK Parti İl Başkanlığı’nca
Kurban Bayramı için 243 milyon liralık müjde

AK Parti İl Başkanlığı’nca Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma programı, bayramın ikinci günü Taş Medrese bahçesinde gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya yoğun ilgi gösterildiği gözlendi. Bayramlaşmada; AK Parti İl Başkanlığı, teşkilat mensupları, partiler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.
HALK YAPILMAK İSTENENİ GÖRDÜ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Başkanlığı’nca gerçekleştirilen bayramlaşma programında beş yeni müjde daha açıklandı. Açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptı. Tüm İslam Âleminin Kurban bayramını kutlayan Yurdunuseven, birlik ve beraberliğin bozulmamasını diledi. 15 Temmuz tarihindeki darbe kalkışmasına karşı iradesini ortaya koyan milletin darbecilere en güzel cevabı kardeşlik içerisinde verdiğini kaydetti. Yurdunuseven; “15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi yaşadık. O günden bu güne kadar neler yaşadık. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümetimiz FETO/PDY denilen terör örgütünün ne yapmak istediğini halkımızda gördü. Bu güne kadar ve bu günden sonrada inşallah FETO/PDY, PKK, PYD ve terör örgütleri ile mücadelemiz hızlı bir şekilde devam edecektir. Ok artık yaydan fırlamıştır. İnşallah hedefe ulaşacaktır. Hedefe ulaştığını hepimiz göreceğiz. Ülkemizin önü açık ve refah seviyemiz daha da yükselecek. Geleceğimizin teminatı ola çocuklarımız ve torunlarımız için çalışıyoruz” dedi.
“15 TEMMUZ GECESİNİ UNATAMIYORUM”
15 Temmuz darbe kalkışması gecesinde yaşadıklarını, gözlemlerini aktaran İl Genel Meclisi Başkanı (İGM) Salih Sel, şöyle konuştu: “Ramazan Bayramının akabinde 15 Temmuz’da dış güçlerin esiri olan hainler bir darbeye teşebbüs ettiler. Hamd olsun vatandaşlarımız bayrağına, ülkesine, ezanına sahip çıktılar. 15 Temmuz gecesini hiç unutamıyorum. 7’den 77’ye kadar gencinden yaşlısına kadar herkes sokaklara dökülmüştü. Afyonkarahisar’da yaptığımız mitinglerin en kalabalığının iki katıydı. Bu gün sokağa çıkan ve daha sonrada devam eden nöbetlere katılan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz”
15 TEMMUZ DARBELER
TARİHİNE GEÇECEK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Fırat Kalkanı operasyonunun başarı ile sonuçlanması için 79 milyon vatandaşın dua ettiğini söyledi. Çoban, “Maalesef asker elbisesi giymiş bazı hainler oyun oynamak istediler. Sağ olsun Emniyet mensuplarımız, diğer silahlı kuvvetlerimizin yanı sıra en önemlisi 79 milyon vatandaşımız göğsünü siper ederek engelledi. Bu dünya darbeler tarihine geçecek örnek bir girişimdir. Bundan dolayı kahraman polisimizi ve darbeci olmayan askerlerimizi ve kahraman halkımızı kutluyoruz. Bu sürece destek veren siyasi partilerimize de buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Akabinde ülkemiz Fırat Kalkanı adıyla gerçekten yıllardır görmediğimiz bir şekilde bir barış harekâtı ortaya koydular. 500 bine yakın silahlı kuvvetler mensubumuz, 260 bin emniyet mensubumuz ve 79 milyon vatandaşımız bu güzel harekâtı dua ve minnetle takip ediyor. Ben tüm askerimize ve polisimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
“ALLAH’IN İZNİYLE BU
MİLLET YENİLEMEZ”
Kesilen kurbanların kabul olmasını dileyerek Kurban Bayramı’nı kutlayan AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, bu yıl 2 milyonun üzerindeki Müslüman’ın kazasız, belasız hac yaptığını belirtti. Hacıların haclarının kabul olmasını dileyen Özkaya; “Allah hacca gidemeyenlere de hacca gitmeyi nasip etsin. Türkiye’de 1,5 milyon hac sırası bekleyen insanımız var. Bütün Müslüman kardeşlerimize Allah hac vazifesini yapmayı nasip etsin. Az önce konuşuldu, 15 Temmuz tarihinde bir felaketten dönüldü. İnsanlarımız atalarından, dedelerinden sirayet eden vücutlardaki asil kan Ümmeti Müslüman’ın bir ferdi olması, tarih boyunca destanlar yazan bir ecdadın evlatları olarak 15 Temmuz’da bir destan daha yaz��ldı. Bu topraklarda bir daha işgal ve darbe yapmayı düşünenlerin de 40 kere daha hesap etmeleri gerekiyor. Ne kadar çok kuvvetle gelirlerse gelsinler milletimiz onların hepsinin karşısında dimdik duracaktır. Ben şunu söylüyorum; Bizi Allah’ın izni ile kimse bu millet olduğu müddetçe hiçbir güç yenemez. En fazla bir acı çektirirler başka hiçbir şey yapamazlar. Çünkü bu topraklara nasıl sahip olunduğunu, her bir karışı için ne kadar çok kan döktüğünü, can verdiğini gayet iyi biliyor. Bunu bildiği içinde milli iradesine, vatanına, milletine sahip oluyor. Bu süreçte hakikaten ciddi manada devletin de bu haşşaşi terör örgütün temizlenmesi ile ilgili çok ciddi bir süreç yönetiliyor” şeklinde konuştu.
AFYON DEMOKRASİ NÖBETİNİ
LAYIKIYLA TUTTU
AK Parti Afyonkarahisar teşkilatıyla gurur duyduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayarak programın son konuşmasını yaptı. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında meydanları dolduran 79 milyona teşekkür eden Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “Ramazan Bayramından hemen sonra maalesef Türkiye tarihinin en kanlı ve en alçak FETÖ darbe girişimi oldu. Ama aziz Türk milletinin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Başbakanımız, siyasi partilerimiz ve 79 milyon vatandaşımızın kararlı neticesinde püskürtüldü. O bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Demokrasi nöbetlerini Afyonkarahisar layıkıyla yerine getirdi. Hudut boylarında nöbet tutar gibi nöbetler tutuldu. Allah sizlerden razı olsun. Bende sizlerle gurur duyuyorum.”
ALLAH ONLARA FIRSAT VERMEDİ
Türk milletinin asil bir millet olduğunu, sadece kendi tarihini değil, bütün dünya tarihine kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Eroğlu şu ifadeler yer verdi: “FETÖ terör örgütü devletin çeşitli kademelerine haince sızdı. FETÖ denilen yüzünde meymenet olmayan şarlatana bu insanlar inanmışlar. Ehli hal insanlar, kötülüğü men iyiliği emrederler. Oysa FETÖ’cüler, kendi emellerine ulaşmak için her şey mubah anlayışıyla girişimde bulundular. Ama onların hesabı tutmadı. Onlar maşadır. O maşayı hangi devletlerin kullandığını herkes biliyor. O ülkelerin niyeti de Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve iç bir harp oluşturmaktır. Hatta bizi Suriye’den daha beter bir hale getirmek istiyorlar. Allah onlara fırsat vermedi. Çünkü düşmanların bir hesabı varsa, Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı var. Allah Türk milletini seviyor”
BİR AN ÖNCE TESLİM OLSUNLAR
FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ terör örgütleri için hükümetin sürekli çalışmalar yaptığını hatırlatan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu terör örgütleri tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele sürecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü ve kararlıdır. Kimsenin beklemediği anda şanlı Türk Ordusunun Cerablus’a girdi. Çok geçmeden oradaki teröristleri temizleyerek, kontrolü ele aldık. Türkiye içerisinde ve dışarısındaki PKK ve PYD terör örgütlerinin yuvalandığı merkezlerin tamamı imha edilecek. Bu PKK’lılar, biran önce silahlarını bırakıp teslim olsunlar. Çünkü Türk Ordusu kararlıdır. Özel Kuvvetler ve Özel Harekâtlarımız güçlü silahlara sahiptir. Onları da kendimiz yapıyoruz. Hatta silahlı ve silahsız insansız hava araçlarımız bile operasyonlara katılıyor. Bu insansız hava aracını dünyada 6 ülkeden biri Türkiye’dir. Kendi harp gemilerimizi denize indiren biziz. Bu teknolojimiz olmasaydı, bu harekâtı yapamazdık. Allah’a şükür her şeyimiz var. Her şeyi yapıyoruz. TSK’nın silah ve mühimmat ihtiyacının yüzde 65’ni yerli imkânlarla karşılar hale geldik. Artık Uzay’da bizde varız. Göktürk Uydumuz var. Bize bu yakışır. Biz büyük bir milletiz. Türkiye’nin yıldızı parlaktır. Bundan sonra inşallah zafer bizimdir”
ESKİ DOĞUM HASTANESİ’NE İKİ OKUL
Afyonkarahisar’ın 92 baraj ve göletle çehresinin söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırmanın da 10 yılda iki kat arttığını söyledi. Afyonkarahisar’a vefa borcu olduğuna vurgu yapan Eroğlu; “Teşkilatlarımızda ayrı gayrı yok. Hep birlikte beraberiz. Hep birlikte Türkiye’yiz. Hep birlikte Afyonkarahisar’ız. İnşallah yakında hızlı trenimiz de olacak. Yine sağlıktaki yatırımlarla şehrimiz merkez konuma geldi. Komşu illerden pek çok hasta Afyonkarahisar’da tedavi oluyor. Afyonkarahisar’ın eski doğum hastanesinin olduğu yerde 800 bin metrekare yer aldık. İnşallah oraya da iki tane okul yapacağız. Yine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) gelişiyor. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de yakında gelecek buraya. Tarım ve sanayinin yanı sıra, hayvancılığın merkezi de Afyonkarahisar olacak” dedi.
BAYRAM MÜJDELERİ VERİLDİ
Programın sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milletvekili Av. Ali Özkaya, İGM Başkanı Salih Sel, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 5 yeni müjde açıkladılar. Bakan Eroğlu, Çay Selevir sulama tesisinin yenileneceğini, Milletvekili Özkaya’da Çobanlar Seyitler Sulama sisteminin yenileceğini müjdelediler. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 790 dekar zirai arazinin sulanacağı 24 milyon TL’ye mal olacak, Sandıklı ilçesine bağlı Ballık köyüne yapılacak olan göledin müjdesini verdi. İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel’de Dinar ilçesine bağlı Haydarlı beldesinde TOKİ tarafından yapılacak olan 77 adet tarım köy konutlarını ilan etti. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’de merkeze 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve çok maksatlı salonun ihalesinin en kısa sürede başlanarak, projenin Afyonkarahisar’a kazandırılacağını açıkladı. Program bayramlaşma ile tamamlandı.
Bayramlaşmaya; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milletvekili Av. Ali Özkaya, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İGM Başkanı Salih Sel, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel, ilçe ve belde başkanları, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

“AT İZİ, İT İZİNE KARIŞMASIN”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu süreçte kurunun yanında bazen yaşın da yanabildiğini, bunu en aza indirmek için son derece hassas olunması gerektiğini anlattı. “Özellikle ‘At izi, it izine karışmasın’ diye talimat aldık. Birkaç tane yanlışlık tespit ettik. Bunları da düzeltmek bizim boynumuzun borcudur.” diyen Eroğlu, FETÖ’nün devlet içinde mutlak suretle temizleneceğine, devlet içinde ikinci bir devletin kabul edilemeyeceğine dikkati çekti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti