Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erken seçim çağrımızı yineliyoruz, bu gemi yürümüyor”

CHP Milletvekili Burcu Köksal,

CHP Milletvekili Burcu Köksal, partisinin bayramlaşma programında CHP olarak bir an önce seçime gidilmesini istediklerini açıkladı. Köksal, “Bir kez daha erken seçim çağrımızı yineliyoruz. Gelin vatandaşlarımıza çifte bayram yaşatalım. Bu bayram seçim açıklamasını yapın sandığa gidelim. Herkes millet iradesine saygı duysun. Sandıktan çıkan bu ülkeyi yönetsin. Artık bu gemi AKP iktidarıyla yürümüyor.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, partide düzenlenen bayramlaşma töreninde partililerle biraraya geldi.
“ALANDA SATANDA MEMNUN DEĞİL”
Burcu Köksal, en içten duygularıyla herkesin Kurban Bayramanı kutladığını ifade etti. Bayramların birliğin, beraberliğin, kardeşliğin en yüksek noktaya ulaştığı, insanların sevdikleriyle biraraya geldikleri güzel günler olduğunu söyleyen Köksal, “Ancak ülkemizde yaşanan büyük ekonomik sıkıntılar neticesinde insanlar bayramlarını bayram gibi kutlayamıyorlar. Bugün çarşı, pazar resmen yangın yerine dönmüş durumda. Bayram öncesi bölgenin iki büyük pazarı olan merkez Çayırbağ Hayvan Pazarı ile Arefe Günü Şuhut Hayvan Pazarını ziyaret ettik. Orada gördüğüm manzara gerçekten çok üzücüydü. Üreteciler her geçen gün bir önceki günü aradıklarını söylüyorlar. Yeme, samana gelen zamlardan, mazot zamlarından dolayı bezmiş durumdalar. Birçok üretici hayvanını satıp artık üretimden çekileceğini söylüyor. Pazarlarda süt inekleri dahi satış için bekliyordu. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Öbür taraftan insanlar çarşı ve pazarlara bayram alışverişi için çıkmışlar, yüksek fiyatlar, düşük alım gücünden dolayı yeteri kadar bayram alışverişi yapamadıklarını söylüyorlar. Ne alıcı ne satıcı memnundur. Böyle bir tabloda bayrama girdik.” dedi.
“ERKEN SEÇİMLE VATANDAŞ ÇİFTE BAYRAM YAPSIN”
“Emekliler CHP sayesinde bayramlarda ikramiye alıyordu. Fakat bu bayram ikramiyelirene AKP iktidarı tarafından zam yapılmayışı yüzünden bugün emeklinin almış olduğu bayram ikramiyesi enflasyon karşısında eridi.” diyen Köksal, “Bayram ikramiyesi emeklinin hiçbir derdine çare olamayacak bir rakama düştü. Bilindiği üzere emekli maaşları için CHP olarak en düşük emekli maaşının asgari ücret tutarında olması gerektiğini belirttik. Bu konuda Mecliste önerge verdik. Ama AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Biliyorum en düşük emekli maaşının asgari ücret tutarında olmasını isterlerdi. Ama bu talep oy verdikleri partilerin milletvekilleri tarafından reddedildi. Asgari ücret enflasyon karşısında gücünü yitirdi. Alım gücü düştü. Asgari ücretli maaşını çektikten sonra evine gelinceye kadar parası yolda eriyordu. Resmen böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Memurlar bile geçim sıkıntısı çektiklerini söylüyorlar. Ülkede çiftçisi, esnafı, emeklisi, işçisi kısacası vatandaş ne yazık ki alın terinin karşılığını alamıyor. Böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu durumda da CHP olarak bir an önce sandığın gelmesini seçime gidilmesini istiyoruz. Buradan bir kez daha erken seçim çağrımızı yineliyoruz. Gelin vatandaşlarımıza çifte bayram yaşatalım. Bu bayram seçim açıklamasını yapın sandığa gidelim. Herkes millet iradesine saygı duysun. Sandıktan çıkan bu ülkeyi yönetsin. Artık bu gemi AKP iktidarıyla yürümüyor. İnsanlar ne yazık ki işsizlikle, yoksullukla mücadele edemez hale geldi. Her geçen gün işsiz sayımız artıyor.” diye konuştu.
“HİÇ KİMSE HAYATINDAN MEMMUN DEĞİL”
Doktor, mimar, mühendis gibi üniversite mezunu gençlerin yurt dışına gitmek istediklerini dile getiren Köksal, “Gençlerimiz artık Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar neticesined geleceklerini göremez hale geldiler. Bugün doktorlara ‘Giderlerse gitsinler.’ diyerek adeta bu ülkeden kovmaya kalkışanlar doktorlara karşı yapılan şiddetede kayıtsız kalıyorlar. En son Konya’da bir doktorun öldürülmesiyle hepimiz üzüldük. Doktorumuza Allah’tan rahmet dilerken bununda son olmasını diliyorum. CHP olarak acilen TBMM’yi sağlıkta doktora şiddetin önlenmesi için toplantıya çağıracağız. Avukatlarda şiddetten nasibini alan diğer bir kesimdir. Bu konuda da iktidarın hiçbir somut adım atmadığını görüyoruz. Bayram öncesi bir avukat meslektaşımızda İstanbul’da bürosunda öldürüldü. Ne yazık ki buna karşıda hiçbir önlem almayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ülkenin hangi kesimine bakarsanız bakın çiftçi üretim maliyetinin yüksekliğinden, para kazanamadığından, esnaf artan Bağ-Kur primlerini karşılayamadığından, siftah yapamadığından, gençlerimiz işsizlikten, ev kadınları çocuklarının sağlıklı beslenmesi için yeterli alışveriş yapamamaktan şikayetçidirler. Asgari ücretliler ve emekliler geçim sıkıntısı çektiklerinden dert yanıyorlar. Hiç kimse hayatından memnun değil. Bu ekonomik kriz her kesimi etkilemiş durumda. Onun için biz bayramlarımızı tüm yurttaşlarımızın bayram gibi yaşamaları için bir kez daha seçim çağrımızı yineliyoruz. Kurban Bayramının herkese sağlık, mutluluk, huzur getirmesini, birlik beraberlik getirmesini diliyoruz.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti