Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda bilim fuarı açıldı

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda 44 öğrenci ve 22 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 22 projenin
sergilendiği 7. Geleneksel TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Fuarda okulda yapılan elektrikli araba dikkat çekti

 

 

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda 44 öğrenci ve 22 danışman öğretmen tarafından 22 proje hazırlandı. Hazırlanan projeler için özel olarak okulun etkinlik salonunda oluşturulan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisi beğeniye sunuldu. Açılışa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, Şube Müdürü Mustafa Koçak,Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çevre okullardan öğrencileri katıldı.
“HAYAL GÜCÜ İLE YARATICILIĞIN BİRLEŞİMİ”
Açılışta konuşan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Nihat Selek, “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl 7. kez düzenlediğimiz Geleneksel TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç bireylerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda açılışını yaptığımız fuarımızda okulumuzun 44 öğrencisi, 22 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Koordinatör öğretmen Yusuf Terkan öğretmenimize, Müdür Yardımcısı Murat Emirik beye özellikle teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
Açılışın ardından Müdürler tek tek projeleri inceledi. En çok dikkat çeken proje ise “Kendi Elektrikli Arabamızı Yapıyoruz” projesi oldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti