Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mustafa Uysal, güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve
Mustafa Uysal, güven tazeledi

Şuhut Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Olağan Toplantısı, İstanbul’da yapıldı. Divan Heyeti Başkanlığına Prof.Dr.Hamit Okur, Divan Üyeliklerine Musa Bursalı ve Nevzat Şenbabaoğlu seçildi. Vakıf Başkanı Mustafa Uysal, Vakfın faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi.
Uysal; Şuhut ve çevresinin tarihi ve kültürel değerlerinin ön plana çıkarılmasının ve sosyal faaliyetlerinin artırılmasının önemli olduğunu, toplumları ayakta tutan unsurların, temel değerlerinden ve geleneklerinden geldiğini ve bunun kuşaklar arasında aktarılması gerektiğini, Şuhut’un tarihte ülkemizin önemli hafızlarının yetiştirilmesine beşiklik ettiğini, bugün bu değerin, İlim ve kültür merkezimizle hayata geçirildiğini, Hafızlık eğitimi alan gençlerin çok yönlü yetkinliklerle donanmış olarak yetiştirilmesinin ayrıca önemli olduğunu, bu konuda da çaba içinde olacaklarını belirtti.
Gelecek kuşaklara değerlerini aktaramayan toplumların ayakta kalamayacağını belirten Mustafa Uysal, Şuhut’lu gençlerin herbirinin önemli bir değer olduğunu ve onlarla  daha yakın iletişim içinde olacaklarını, çok yönlü yetiştirilmeleri için proje bazlı çalışmalar yapılacağını, Şuhut’u farklı kılan yöresel değerlerlerin ekonomik değere dönüştürülmesinde gençlerin yetkinliklerinin geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşacaklarını, ayrıca gençlerin spor, sanat ve kültürel faaliyetlere kabiliyetlerine gore katılmalarının sağlanacağını, bu konularda kamunun potansiyelini de harekete geçireceklerini belirtti.
Vakfın gelir kaynaklarının da artırarak çeşitlendirilmesinin bu faaliyetlerin hedefine ulaşması bakımından   önemli olduğuna vurgu yapan Mustafa Uysal, şu ana kadar maddi değer olarak Üsküdar’da bir gayrimenkul alındığını bunun kiraya verildiğini, bu gayrimenkulun,  bir kısmı gaiplerde olan paylarının alınabilmesi için hukuki süreci başlattıklarını,  amaçlarının bu gayrimenkulün zaman içinde çok daha değerli ve daha çok gelir getirecek yapıya kavuşturulması olduğunu belirtti.
Vakfın Yönetim Kurulu’na, yeniden Mustafa Uysal, Hulusi Gürsoy, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Seçkin Köse ve Mehmet Bağır, Denetim Kuruluna Hamit Okur, Musa Bursalı ve Turgay Kaya oybirliği ile seçildi.
Vakıf Başkanı Mustafa Uysal, Şuhut’luların  “keşkekçi” olarak anıldığını, keşkek’in başka yörelerde de yapıldığını, ancak hiçbir yörede Şuhutlu kadar insanı ile özdeşmediğini, bu nedenle Şuhut’da 2017 yazında Keşkek Şenlikleri yapılması için bugünden iyi bir planlama yapılması gerektiğini, Afyonkarahisar’daki “Sultan Divaniyi anma ve Şifalı Aşure” geleneğinden esinlenilerek Keşkek’in,  hafızlık geleneğimiz  ve kasabamızın manevi şahsiyeti Mahmut Sultan anısı ile bütünleştirilerek “ Mahmut Sultan Anısına Şifalı Keşkek Şenlikleri” olarak kasabamıza  kazandırılması gerektiğini belirtti.  
Seçkin Köse, Şuhutlu gençlerin, bilgisayarı on parmakla bakmadan bilimsel olarak kullanarak Dünya Klavye Şampiyonlukları elde ettiklerini, bu öğrencilerden Dünya Şampiyonasına bir veya iki öğrencinin gönderilmesine her dönem olduğu gibi bu dönemde de yardımcı olunması, Şuhutlu tüm öğrenci/gençlerin de bilgisayar klavyesini on parmakla bakmadan bilimsel olarak kullanmalarının öğretilmesi gerektiğini bunun aynı zamanda meslek kazanımı açısından önemli olduğunu belirtti.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile işbirliği tesiis edilerek Şuhut’da sanat etkinliklerinin artırılması da öneriler arasında yer aldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti