Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutlu günler “Fotoğraf Vadisi” ile ölümsüzleşecek

Bir aile işletmesi olan
Mutlu günler “Fotoğraf Vadisi” ile ölümsüzleşecek

Bir aile işletmesi olan ve 16 yıldır Afyonkarahisar’da hizmet veren Foto Best Stüdyosu emektarlarından Gürkan Eker, Kocatepe Gazetesi muhabirine “Afyonkarahisar’da ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Afyonkarahisar’ın ilk ve tek açık hava dış çekim alanı” sloganıyla oluşturdukları Fotoğraf Vadisi’nin serüvenini anlattı.
Burcu Aydın: Babanız Halil Eker ve kardeşiniz Ahmet Eker ile sürdürdüğünüz fotoğraf stüdyosunun genç emektarı olarak kendinizi tanıtır mısınız?
Gürkan Eker: Babamız Halil Eker ve kardeşim Ahmet Eker’le birlikte çalışıyoruz. 15 yaşında başladığım fotoğraf çekimlerim aralıksız üniversite öğrenim dönemim de dahil devam etti. Üniversite yıllarımda fotoğrafçılık üzerine eğitimler aldım. Özellikle gelin damat, düğün çekimleri ağırlıklı olmak üzere söz, nişan, doğum fotoğrafçılığı gibi özel çekimlerde kendimi geliştirmek için uğraş verdim. Bunların üzerine Türkiye’ye ABD’den, Ukrayna’dan, Fransa’dan gelen dünyaca ünlü yabancı fotoğrafçılardan eğitimler aldım. Bunlarla birlikte kendimizi sürekli geliştirdik.
Burcu Aydın: Foto Best stüdyosunun farkı bu noktada nedir?
Gürkan Eker: Afyon’da olmayan dron, helikopter gibi araç gereçleri şehrimize kazandırdık. Profesyonel anlamda fotoğraf makineleri, ışık sistemleri, dış çekimlerle ilgili ekipmanlar ve elemanlarımızla birlikte ekip olarak hepimiz sürekli kendimizi geliştirdik. Gelişime ve değişime de açığız. Kardeşim Ahmet Eker ve ekip çalışanlarımız da eğitimlerini ihmal etmedi. 12 kişiden oluşan bir ekiple sektöre, şehrimize hizmet veriyoruz.
Burcu Aydın: Çekimlerinizi nasıl gerçekleştirdiğinizi anlatır mısınız?
Gürkan Eker: Çekimlere genelde iki kişi gideriz. Bir kişi ışık sistemini kullanır. Diğeri de fotoğraf çekimini yapar. Zaten gelin damat dış çekimini ağırlıklı olarak biz kardeşim ve ben gerçekleştiriyoruz. Elemanlarımız bize ekipman noktasında ağırlıklı yardımcı olur. Verilecek pozları yine bizzat biz seçiyoruz. Albüm çalışmasını kendimiz stüdyomuzda özenle gerçekleştiriyoruz.
Burcu Aydın: Peki Afyonkarahisar’da bir ilk olan ve hatta ülkede ilk olduğunu belirttiğiniz  “Fotoğraf Vadisi” projesi nasıl ortaya çıktı?
Gürkan Eker: Geçen yıl kendimize ait olan Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde bir mekân tasarladık. Afyon’da ve Türkiye ‘de bir ilke imza attık. 2018 yılında 10 bin metrekarenin üzerinde bir alanı Fotoğraf Vadisi olarak tanımladık. Bisikletten, salıncağa, Vosvos’a kadar pek çok argüman var. Bugüne kadar yaptığımız düğün, gelin damat çekimleri haricinde geçen yıl orada yaklaşık 500 gelin damadımıza hizmet verdik. Geçen yıl üç aylık yaz sezonunda en az 500 çifti Fotoğraf Vadisi’nde ağırladık.
Burcu Aydın: Fotoğraf Vadisi projesinin fikir babası kim?
Gürkan Eker: Fikir benden çıktı. Babam biz askerde iken bu tür özel çekimler için yanında sürekli bisiklet, salıncak taşırdı. Yine Afyon’da ilk olarak bu tür aksesuarları kullanıp sektöre örnek olan Foto Best’tir. 2018 yılı itibariyle ben bu fikri ortaya attım. Nasıl olur başarılı olur mu diye düşünürken bir de baktık ki bu Afyon şartlarında çok başarılı oldu. Bir eksiği gidererek insanlarımızın taleplerini daha çok karşılamaya başladık. Bundan önceki yıllarda da bizim Foto Best olarak dış çekim sayımız yüksekti. Ama aksesuar olayını işe katıp profesyonelliği perçinleyince dış çekimlerimize talep artmaya başladı. Bu yıl da yaklaşık 4 ay öncesinde kendi arazimizde Fotoğraf Vadisi dediğimiz bu sistemi gerçekleştirdik. Bunu profesyonel anlamda yaptık.
Burcu Aydın: Daha profesyonel anlamda derken bunu açıklar mısınız?
Gürkan Eker: İzmir Alaçatı evlerinin ön yüzlerini tasarladık. Gerçek duvar yaptık. Altı farklı duvarımız var. Bunların peyzaj süslemelerini yaptık. Sarmaşıklar ve güllerle duvarları süsledik. Pencerelerine perdeler yaparak aşina bilindik Alaçatı evlerini oluşturduk. Alaçatı evlerinin ön yüzlerinde ne gördüyseniz şu anda biz bunu Afyon’da yaptık. İkincisi yurt dışında gördüğümüz Bungolov diye tabir edilen normalde üçgen olarak Afyon çevresinde de bulunan evlerden birini ve yürüyüş yolunu yaptık. Piknik alanlarına örneğin Zafer Kent Ormanına gittiğimizde en çok yaşadığımız sıkıntılardan bir tanesi mangal yapan kişilerin arasında gelin damat çekimi yapmaktı. Hem çekimi yapılacak olan çift hem de insanlar doğal olarak rahatsız olabiliyorlardı. İşte bu nedenle biz kendi mekânımızı tasarladık. Muhafazakârlar için bayan fotoğrafçılarımızla hizmet veriyoruz.
Burcu Aydın: Farklı, özel ve orijinal olma noktasında neler yaptınız?
Gürkan Eker: Biz bunun için oldukça uğraşıp kafa yorduk. Farklı tasarımlar hazırlamaktan tutun da binlerce kare fotoğrafı indirdik. En büyük avantajımız da ekip başı olarak üç kişi olmamızdır diye düşünüyorum. Alışıla gelen, sıradan, piyasa fotoğrafçılığını aşıp hayal gücünü harekete geçirdik. Orijinal tasarımlar ve çalışmalar ortaya koyduk. Biz bu düşünce ile bu çizgide ilerlemek niyetindeyiz. Dış çekim sezonunda başta gelin damat dış çekimleri olmak üzere kazandıklarımızı yine işimize yatırım olarak aktarıyoruz. Piyasada ki öncü pozisyonumuzu koruyoruz. Şu anda Afyon ve Türkiye genelinde sosyal medya aracılığıyla çok tanınır durumdayız. Bizim sürekli kendimizi geliştirmekte ki amacımız fotoğraf sektöründe alışıla gelmişliğin dışına çıkılması, insanımıza en iyi ve orijinal hizmete verebilmektir. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti