Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler, afetleri tatbikatla öğrendi – Kocatepe Gazetesi

OSB Özel Rahmiye Sare
Öğrenciler, afetleri tatbikatla öğrendi

OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Sivil Savunma Kulübü tarafından organize edilen Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası’na da denk gelen etkinlikte İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli uzmanların katılımı ile öğrencilere olası deprem, yangın ve afet durumlarında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi. Afetler sırasında doğru olarak bilinen ama yanlış olan uygulamalar hakkında da bilgiler aktarıldı.
TEORİK BİLGİLER VERİLDİ
AFAD uzmanları tarafından gerçekleştirilen eğitim ve tatbikata İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Okul Müdürü İbrahim Çakal, Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Çolaker, Sivil Savunma Kulübü Başkanı Emrah Murat, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sınıflarda teorik bilgilerin aktarıldığı eğitim bölümünde uzmanlar deprem ve deprem sırasında yaşananlara, depremde insanların nasıl zarar gördüğüne ilişkin bilgileri paylaştılar. Öğrencilere depremin doğal bir olay olduğunu ve insan hayatını tehlikeye düşüren şeyin aslında deprem değil, depreme dayanıklı olmayan binalar inşa etmenin ve gerekli tedbirlerin alınmamasının sonucunda oluşan bir faktör olduğunu anlatan uzmanlar, özellikle sağlam konutlar inşa edilmesi gerektiğine ve bina içerisinde nesnelerin duvara sabitlenmesiyle insan hayatının daha az tehlike altında kalabileceğine vurgu yaptılar.
TATBİKAT YAPILDI
Eğitimsel sunumların ardından tatbikata geçildi. Senaryo gereği çalınan sirenin ardından sınıflar hızlı bir şekilde boşaltılarak öğrenciler okul bahçesinde güvenli bir alana alındı. Okul bahçesinde hazırlanan bir bölümde de olası yangında neler yapılması gerektiği konusunda öğrencilere bilgiler aktarıldıktan sonra yangın tüpleri yardımı ile yangına müdahale uygulamalı olarak tatbik edildi. Öğretmen ve öğrenciler yangını gördüklerinde önce ‘Yangın var’ diye bağırdı ardından da yangın tüpünü alarak rüzgarı arkalarına alarak yangına müdahale ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti