Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSODER’den Bakan Yılmaz’a ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Dernek hakkında bilgiler veren
OSODER’den Bakan Yılmaz’a ziyaret

Dernek hakkında bilgiler veren Afyon Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolej Kurucusu Önder Artuk, “Okulumuz, organize sanayi bölgeleri içinde kurulmasından dolayı, bizler Organize Sanayi Bölgeleri Özel Okullar Derneği’ne (OSODER) üyeyiz. Türkiye’de 30 okul bulunuyor. Bunlardan 22’si bizim derneğe üyedir” dedi.
Ziyaretin oldukça samimi bir ortamda geçtiğini kaydeden Afyon Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolej Kurucusu Önder Artuk, “Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz Bey, Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgeleri içinde kurulan okullar hakkında tüm bilgilere sahip. Bakanlıkça OSB’lerin içinde ki tüm özel okullara her türlü desteği vereceğini ifade etti. Bazı illerin OSB’lerinde Teknik Kolej olmadığını ve okul açacak girişimcilere destekleyeceklerini belirtti. OSB’lerin içinde açılan kurumlarında hem öğrenci sayısı, hem de binanın genişlemesi için OSODER olarak bizlere bir talebi oldu. Teknik Kolejlerde eğitim, öğretim anlamında memnuniyetini dile getirdi. 40 bin öğrencinin OSB’lerin içinde eğitim gördüğünü, ülkemizde ki ara eleman, kalifiyeli personellerin ve mühendislerin yetişmesi için OSODER’e büyük bir görev düştüğünü söyledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da teknik kolejlere destek verdiğini bakan bey bizlere iletti” ifadelerini kullandı.
3 TALEPTE BULUNDUK
OSODER olarak Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan üç talepte bulunduklarını dile getiren Artuk, “Teknik Eğitim Fakültelerinin açılmasını istedik. Çünkü meslek bölümlerine girecek olan öğretmenlerin üniversitelerdeki ilgili bölümler maalesef kapandı. İkinci konumuz ise öğrencilerin servis ücreti masraflarını bakanlıkça karşılanmasına destek istedik. Son olarak kolejlerde eğitim gören öğrencilerinin okutulması için maddi desteğinin biraz daha artırılmasını talepte bulunduk” dedi.
Ziyaretin ardından Teknik Kolej’de okuyan öğrenciler tarafından tahta ahşap üzerine Türk Bayrağı ve Zeytin Dalı operasyonun simgesi olan Zeytin yaprağını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a takdim ettiklerini belirten Artuk, ziyaretin olumlu geçtiğini sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti