Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya’dan “Libya Tezkeresi” değerlendirmesi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin TBMM’de kabul edilmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Terör güçlerinin amacı buradaki Türklerin soyundan gelen ve bu anlayışa sahip insanları katletmek ve diktatörlük kurmaktır” dedi

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Libya tezkeresi hakkında açıklamada bulundu.
“TRABLUS’TAKİ TÜRKİYE YANLISI MEŞRU YÖNETİME SAVUNMA YARDIMI YAPILMAKTADIR”
Libya’nın içinde bulunduğu siyasi ve sosyolojik durumu değerlendiren Milletvekili Özkaya, “Birleşmiş Milletler öncülüğünde yapılan görüşmeler sonucunda Aralık 2015’de anlaşmaya varılmış ve bugünkü Trablus yönetimi meşru yönetim olarak kabul edilmiştir. Ancak terör örgütleri ve paralı yabancı askerlerden oluşan ve bunları destekleyen dış güçlerin maddi destek sağladığı Hafter güçlerinin Doğu Libya’yı elinde bulunduruyor. Bu terör güçlerinin amacı Batı Libya’nın yani merkezi hükümetin bulunduğu yerdeki 360 yıllık Osmanlı idaresi boyunca buralara gelmiş Türklerin soyundan gelen ve bu anlayışa sahip insanları katletmek ve diktatörlük kurmaktır. Türkiye’nin bu duruma sessiz kalamayacağını ve gönül coğrafyasındaki Türk karşıtı olan ve emperyal güçler tarafından desteklenen Haftere karşı Trablus’taki meşru yönetime savunma yardımı yapılmasının hayatidir.” dedi.
“KIBRIS RUM KESİMİNİN AKDENİZ’İN SAHİBİ OLMASINA İZİN VERMEYİZ”
Meselenin diğer boyutunda ise Akdeniz üzerindeki oyunlara dikkat çeken Özkaya, “Libya’ya asker göndermeyle ilgili teskere oylandı ve kabul edildi. AK Parti, MHP ve BBP evet dedi. CHP, HDP ve İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve diğer partiler hayır dedi. Diyorlar ki, burada ne işimiz var. Yayınlanan haritaya lütfen bir bakın. Küçücük Kıbrıs Rum kesimi adanın tamamının sahibiymiş gibi Doğu Akdeniz’in yarısından fazlasına sahip olacak. Öylesine bizi kumpasa sokmak istiyorlar ki, Libya, Mısır, İsrail, Lübnan ve Güney Kıbrıs sonra Yunanistan orayı paylaşıyorlar. Bize de denizde ayağımızı sokacak yer bırakmamak ve 1 gün sonrada balık tutacak kadar yer bırakmamak için gayret sarf ediyorlar. Bu toprakları 500 yıl bu denizi 500 yıl yönetmiş bir milletin evlatları buna müsaade etmemeliydi ve etmeyeceğimizi de bütün dünyaya gösterdik.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti