Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özü sözü bir kitap – Kocatepe Gazetesi

Öğretmenevi Müdürü Lokman Özkul,
Özü sözü bir kitap

Öğretmenevi Müdürü Lokman Özkul, ilk kitabı “Öz’den Söze”yi kısa bir süre önce, kendi imkânları ile yayınlattı. Özkul’un gazeteler ve internet sitelerindeki yazılarından oluşan kitabında Afyonkarahisar, aile, eğitim, televizyon başlıklarına yer verdi.
YAYINLANMIŞ
YAZILAR DERLENDİ
“Öz’den Söze” isimli kitabı hakkında bilgi veren Lokman Özkul, “Bu ilk kitap çalışmamız. Yayınlanmış yazılardan derlediğimiz bir seçki hâlinde. 3 yıldır düzenli olarak yazıyoruz. Bu yazılardan güncelliğini kaybetmeyeceğini düşündüğüm yazıları derledik. Afyonkarahisar, aile, eğitim, aktüel konulara yer verdik. Beğendiğimiz sözlere yer verdik, televizyon basını diye bir bölüm yaptık” dedi.
İLK BASIM
1000 ADET
Kitabın ilk olarak 1000 adet basıldığını belirten Özkul, “Toplumu uyarıcı yazılar yazmaya çalışıyoruz. Bu kitap 1000 adet basıldı, kendi imkânlarımızla bastık. Ücretsiz olarak dağıtıcağız. Bu kitabı bizden temin edebilir okumak isteyenler. İleride de kitapevlerine kitaplarımızı bırakacağız” diye konuştu.
“KIZIMLA İSTİŞARE ETTİK”
“Öz’den Söze” isminin nasıl belirlendiğini de anlatan Özkul, bu konuda kızı ile istişare ettiğini söyledi. Özkul, “Öz’den Söz’e isimli kitabın ismini kızımla birlikte istişare ederek bulduk. İnsanın içinden geçenleri yansıtması amacıyla böyle bir isim bulduk. Kızım bu ismi önerdi. 1-1,5 saatlik bir konuşma sonucunda bu ismi bulduk” ifadelerini kullandı.
CENNET YURDUMUZU
ANLATACAK
Bundan sonra da kitap yazmayı planladığını kaydeden Özkul, şöyle devamn etti:
“Yazma konusunda çalışmalarımızı sürecek. Ülkemizi tanımaya ve tanıtmaya da çalışıyoruz. Ülkemizde neredeyse görmediğimiz il kalmadı. Bu illerimizi tanıtmayı düşünüyoruz. Notlar aldık bu konuyla ilgili. Kendi ilimizden başlayarak ‘Cennet Yurdumuzdan İzlenimler’ şeklinde bir kitap çıkarmayı düşünüyoruz. Fotoğraflarımız da olacak bu kitapta.” >> Murat ARISOY’un özel haberi

 

 

İBRAHİM ÖZKUL’A ÖZEL SAYFA

 

Lokman Özkul, “Öz’den Söze” adlı kitabında, geçen yıl hayatını kaybeden İbrahim Özkul’a da yer ayırdı. İbrahim Özkul ile amca oğlu olan Lokman Özkul, “Kitabımızı da O’nun hatırasına ithaf ettik. Bu vesile ile tekraren Rabb’imden rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

 

YAZARKEN
MESAJ VERMEK
 İSTİYORUZ
Öğretmenevi Müdürü Lokman Özkul, “Yazarken neyi amaçlıyorsunuz” sorusuna şu cevabı verdi:
“Biz mesaj vermek amacıyla yazıyoruz. Ülkemizde ciddi olaylar var. Esnafımız, insanımız maddi olarak sıkıntı yaşıyor. Biz bu sıkıntıları yaşarken televizyon programları ile uyutuluyoruz. Bir şehit haberi, Survivor kadar insanlarımızı ilgilendirmiyor. Toplumsal duyarlılığımız biraz daha artsın istiyoruz. Ortak değerlerimizi, milli bilincimizi yavaş yavaş kaybediyoruz. Ortak bir bilinç oluşturmak bizim amaçlarımız arasında. Kitabımızda spora da yer verdik. Futbol sadece futbol değildir diyoruz mesela. Futbol bir endüstridir ve birçok tarafı vardır.”

 

GÜNDE EN AZ BİR
SAAT KİTAP OKUYORUZ

 

Lokman Özkul, yazmanın kolay bir eylem olmadığını; bu süreçte insanın kendisini çok geliştirmesi gerektiğini söyledi.
Özkul, “Yazmak kolay bir olay değil. İnsanın aklından geçenleri bir bir sıralaması değil, süzgeçten geçirmesi önemlidir. İnsan kendisinde yazı yazabilecek boyutu görüyorsa, bunları yazıya dökmesinde fayda vardır. Aktüeliteyi takip etmeye çalışıyoruz. Birinci alanım, aktüalite. Günlük yerel ve ulusal basını takip ediyoruz. Ama mutlaka kitap okunması gerektiğini düşünüyorum. Biz kendi evimizde günlük 1 saat kitap okuma saati yapıyoruz. Televizyonu kapatıyoruz ve kitaba odaklanıyoruz. Herkes mutlaka 1 saat kitap okumalı. Bu, çok geliştirecektir” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti