Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ParkHayat’ta en son teknoloji kullanılıyor

Her iki böbreğinde de
ParkHayat’ta en son teknoloji kullanılıyor

Her iki böbreğinde de taş olan iki ayrı hasta ParkHayat Afyon Hastanesi’nde Holmıum Lazer teknolojisiyle ağrısız, kanamasız ve hızlı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
İki böbreğinde de taş olan bir hastanın dayanılmaz ağrı şikayetiyle ParkHayat Afyon Hastanesi Üroloji Kliniği’ne başvurduğunu belirten Dr. Şaban Can hastanın yapılan muayenesinde her iki böbrekte de taşları olduğunun tespit edilerek tedavisi için taş cerrahisinde en iyi uygulama olarak kabul gören flexiblerenoskopi tekniğinin planlandığını söyledi. Can, hastaya spinal anesteziyle (belden lokal anestezi) Holmıum Lazer teknolojisi uygulanarak, işlem sırasında hastanın böbreklerindeki taş oluşumlarını ve yapılan işlemi ağrısız bir şekilde izleyerek operasyonun tamamlandığını belirtirken, hastanın bir gece hastanede gözlem amacıyla kalmasının ardından taburcu edildiğini ifade etti.
Yine bilateral yan ağrısı ve sürekli taş düşürme şikayetiyle ParkHayat Afyon Hastanesi Üroloji Uzmanları’ndan Dr. Şaban Can’a başvuran bir diğer hastanın yapılan muayenesinde her iki böbreğinde de birden fazla taş olduğu tespit edildi. Hastanın tedavisi için RRC (RetrogradIntrarenal Cerrahi) uygulaması planlanarak, yine diğer hastada da uygulanan spinal anestezi sonrası Holmıum Lazer teknolojisiyle operasyon ağrısız, kanamasız ve sıkıntısız bir şekilde tamamlandı.
Holmıum Lazer teknolojisinin böbrek taşı tedavisinde son yıllarda en iyi sonuç alınan uygulamalar arasında olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Dr. Şaban Can, bu teknoloji sayesinde, kitleler halinde olan böbrek taşı oluşumlarının özel bir lazer tekniği sayesinde toza dönüştürülüp böbreklerden atılımının sağlandığını bildirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti