Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Proje eğitimi başladı – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından
Proje eğitimi başladı

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Nursefa Kara’nın hazırladığı “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” projesi başladı. Süleyman Demirel Fen Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan açılış sonrasında dün başlayan program Cuma günü tamamlanacak. Projenin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdür Ömer Yalınkılıç katıldı.
Programda açılık konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi başlatıyoruz. Programımız 5 gün sürecek. Tabi Fen Lisesi Müdürümüz Ömer Beye teşekkür ediyoruz. Ev sahipliği ve kontenjan olarak bize bu projeyi yazma fırsatı verdiği için kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz. 40’ı aşkın öğretmenimizin arkadaşımızın katılacağı bu proje eğitimin amacı, artık günümüzde proje tabanlı öğretim ve öğrenim o kadar önemli bir yere geldi ki hem öğrenimin ve öğretimin niteliği açısından hem de kalıcılığı açısından artık açıdan proje tabanlı olması gerçekten önem arz etmektedir. Bu kapsamda da özellikle son 4-5 yıldır, Afyonkarahisar’da gerek yerel projelerde gerekse uluslar arası projelerde bir hayli mesafe aldık. Yine bununla beraber epeyce nitelik de kazandık. Hem Avrupa birliği projelerinde ulusal ajans tarafından yürütülen gençlik projeleri, yurt dışı Türkler topluluğu ile ilgili projeler, bunun yanında çalışma bakanlığının yürüttüğü projeler var onlara da yine müracaat etme şansı var. Hem de yerel projeler olan TÜBİTAK projelerinde gözle görülür bir şekilde bir çıka yükselmesi görülmekte. Biz bu hızın bu ivmenin, bu niteliğin asla düşmesini arzu etmiyoruz. Uluslar arası Avrupa Birliği projelerinde bilgi amaçlı ifade ediyorum, ilimiz Türkiye genelinde ilk 7 ilin arasında, bölgesel iller arasında da ilk sıralarda yer aldığı gibi yerel projeler konusunda da yine aynı başarıyı Türkiye genelinde ilk 6’ların içerisinde bölgede de yine ilk üçlerin arasında yıllık döneme göre değişebiliyor. Geçtiğimiz ve ondan önceki yıllarda Türkiye birinciliği alan projelerimiz var. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İşte bu programı düzenlememizin asıl amacıda bunlara daha fazla katma değer oluşturmak. Bu hazırlayacağımız projelerin gerek uluslar arası düzeyde olsun, gerekse ulusal düzeyde olsun nitelik kazandırmak, daha fazla proje ile oralara müracaat etmek sizler vasıtasıyla diğer öğretmenlerimize ve öğrencilerimize rehberlik edilmesine, örnek olunmasına sağlamak amacımız bu. Onun için burada daha nitelikli bir mana da yapılacağına dair bir haftalık bir eğitim süreci gerçekleşecek. Bunun neticesinde de daha güzel başarılar elde etme imkanı bulacağız” ifadesine yer verdi.
Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi açılışı sonrasında yine Fen Lisesi’nde devam eden programa 41 öğretmen katılacak. Dün başlayan eğitimin Cuma günü tamamlanması planlanıyor.  

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti