Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sebzeciler tepki için tezgâh açmadı

Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler
Sebzeciler tepki için tezgâh açmadı

Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Gök, yönetim kurulu ve oda üyeleriyle birlikte Ataköy’ün yeni semt pazarında düzenledikleri basın toplantısında neden tezgâh açmadıklarını açıkladı.
SEBZECİDEN
SİFTAHSIZ TEPKİ
Ataköy’de yeni yapılıp hizmete açılan semt pazarında sebzeciler eşit dağılım yapılmadığı, kapalı pazar yeri imalat ve iddiasına karşı dışarıda kaldıkları gerekçesiyle dün tezgâh açmadı. Çevre sakini vatandaşlar pazardan eli boş olarak pazar arabalarıyla dönmek zorunda kaldı. Sebzeci esnafı olarak yaklaşık 150 kişinin hizmet verdiği pazarda tuhafiyeci, hırdavatçı ve züccaciyeci olmak üzere diğer esnaf grubunun 70 kişiyi bulduğu öğrenildi. Pazar yerinin alıcı ve satıcı açısından ihtiyacı karşılamadığı, ilgili ve yetkili çevrelerin konuya çözüm getirmediği gerekçeleriyle tezgâh açılmadığı açıklandı.
“BAŞVURU VE ÇABALAR
 SONUÇSUZ KALDI”
Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu adına konuşan Oda Başkanı Veysel Gök, Afyonkarahisar’da pazar yerlerinde faaliyet gösteren ve en çok üyenin kayıtlığı olduğu, yönetmelik hükümlerine göre pazar yerlerinde yer tahsisiyle ilgili muhatap alınacak tek meslek kuruluşunun kendi odaları olduğunu söyledi. Yeni açılan Ataköy Semt pazar yerinde tahsis edilen alanların yönetmelikte belirtilen serbest rekabet şartlarına uymayıp, tüketicilerin hak ve menfaatleri gözetilmeden yer tahsisi yapıldığını ileri süren Gök, “Konuyla ilgili yer tahsisinin tekrar yapılması hususunda oda ve üyelerimiz olarak Afyonkarahisar Belediyesi’ne defalarca sözlü başvuruda bulunmamıza rağmen çabalarımız sonuçsuz kalmıştır” dedi.
“ESNAFI BİRBİRİNE DÜŞÜRECEK İLANLAR”
Sebze ve meyve satan esnafla pazar yerinin arka tarafına tahsis edilen alanların diğer meslek mensuplarına tahsis edilen alanlardan küçük ve caddeye ulaşımı güçleştirdiğini belirten Gök, “Esnafımızın hem de müşterilerin sıkıntı yaşamaları kaçınılmaz olacaktır. Kısa bir çalışma yapıldığında Harb-İş semtinde yapılan yer dağıtımlarının da sıkıntılı olduğu, hem esnaflarımız, hem de müşterilerin giriş ve çıkışlarda sıkıntı yaşadıkları gözlenecektir. Odamız ve üyelerimizin görüşü alınmadan yapılan bu haksız yer tahsislerinin yeniden gözden geçirilmesi hususunda oda olarak yapılan girişimlerde tarafımıza hiçbir söz hakkı verilmemiş, pazar yerine tezgâh açacaksanız açın, açmayacaksanız dışarıdan esnaf getirteceğim şeklinde tehditkâr sözler sarf edilmiştir. Esnaflarımızı birbirine düşürücü Belediye ilanları verilerek yeri olan olmayan herkese yer verileceğinin bildirildiği kayıtlarımızda mevcuttur” diye konuştu.
“DURUM ANAYASAL
EŞİTLİĞE DE UYMUYOR”
Daha önce yapılan pazar yeri dağıtımlarında hakkı olmayan birçok kişiye yer tahsisi yapılarak bazı kişilere büyük rantlar sağlandığı rivayetlerine dikkat çeken Gök şöyle konuştu: “Daha önce yapılan pazar yeri dağıtımlarında hakkı olmayan birçok kişiye yer tahsisi yapılarak bazı kişilere büyük rantlar sağlandığı konusu esnaflar arasında konuşulmaktadır. Yapılan bu haksız uygulama pazarcı esnafımıza büyük zararlar vermektedir. Afyonkarahisar Belediyesi Pazar Yeri Yönetmeliği incelendiğinde hali hazırda yapılmaya çalışılan ve daha önce yapılan birçok uygulamanın yönetmeliğe aykırı olduğu esnaflarımız arasında bulunan birlik ve beraberlik duygularına zarar verdiği açıkça görülecektir. Bu durum anayasamızın eşitlik ilkesine de uymamaktadır. Yapılan bu haksız uygulamanın sonlandırılması esnaflarımızın hak ve menfaatlerinin korunması adına her türlü yasal girişimi yapacağımızı bildiririz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti