Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şeker Hastalığı Göze Zarar Vermeden Önlem Alınmalı

Özel Fuar Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erdoğan Yaşar, şeker hastalarında hastalık gözlere zarar vermeden önce önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Özel Fuar Hastanesi Göz

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erdoğan Yaşar, şeker hastalığının gözde görme kaybına neden olabileceği tehlikesine dikkat çekti.

Dr. Yaşar, konu hakkında şunları kaydetti: “Şeker hastalarında eğer kan şekeri düzensiz gidiyorsa sıkça yükseliyor ve ani düşüşler oluyorsa hastalık damarlarda tıkanıklık ve kanamalar yaparak göz, kalp,  beyin, böbrek, damarlar, ayaklar gibi birçok organı etkileyebilir. Bazen hiçbir belirti vermeden de gözde hasar bulguları ortaya çıkabilmekle birlikte genellikle bulanık görme, görme keskinliğinde azalma, ani görme kaybı, yanıp sönen ışıklar, karanlık noktalar, çift görme, şiddetli göz ağrısı vb. şikâyetler ortaya çıkabilmektedir. Bu şikâyetler başladı ise vakit kaybetmeden mutlaka göz hastalıkları uzmanına göz arkası retina muayenesi için gitmeleri gerekmektedir.”

“HASAR ERKEN EVREDE TANI KONURSA TEDAVİ EDİLİYOR”

Dr. Yaşar, sözlerini şöyle tamamladı: “Göz arkası retina muayenesi sonrası eğer şeker hastalığına bağlı oluşan hasar erken evrede ise poliklinik şartlarında yapılacak retina lazeri ve enjeksiyonları ile tedavi edilebilirken geç kalındığı takdirde göz arkası retina ameliyatları gerekmektedir. Hasta daha da geç kalırsa artık hiçbir tedavi yöntemi etkili olamayacağı için sonunda yasal körlükler oluşacaktır. Bu yüzden şeker hastaları tedavide geç kalmamak için hiçbir şikâyet olmasa bile normalde her 6 ayda ancak riskli gözlerde 1-3 ayda bir göz kontrolü yaptırmalıdır. Hastanemizde Afyon ve çevre illerden gelen şeker hastaları için retina göz arkası muayeneleri, retina lazeri, enjeksiyonları ve retina ameliyatları başarılı bir şekilde yapılmaktadır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti