Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınırlarınızı bilin ve aşın – Kocatepe Gazetesi

Afyon Lisesi Okul-Aile Birliği,
Sınırlarınızı bilin ve aşın

Afyon Lisesi Okul-Aile Birliği, haftasonu yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na girecek öğrencilere yönelik seminer düzenledi. Profesyonel Koç ve Eğitmen Eren Gökyer tarafından verilen “Kendi Hayatınızın Lideri Olun” başlıklı seminerin açış konuşmasını yapan Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingöl, “Hepiniz üniversite öğrencisi adayısınız. İnanıyorum ki gelecek sene üniversitede okuyacaksınız. İyi yerlere geleceksiniz. 20 yıl sonra da sizin fotoğraflarınızı duvarlarımıza asacağız ve bu okuldan mezun olduğunuzu söyleyeceğiz” dedi.
BAŞARILARIN ARDINDA BAŞARISIZLIKLAR VARDIR
Profesyonel Koç ve Eğitmen Eren Gökyer ise öğrencilere “başarı”nın ipuçlarını anlattı. Gökyer, “Her başarı, buzdağının görünen yüzüdür. Buzdağının görünmeyen yüzüyle kimse ilgilenmez. Toplumda, sizin elde ettiğiniz sonuçlara bakarak değerlendirme yapacaklardır. Ama şunu unutmayın: Her başarının altında daha önce yaşanmış başarısızlıklar vardır. Asıl başarısızlık, düştüğünüz anda kalkmamaktır. Düştüğünüz anda kalkmayı düşünüyor ve kalkıyorsanız, başarı yolunda ilerliyorsunuz demektir” ifadelerini kullandı.
148 BİN KEZ
‘YAPMA’ DENİYOR
İnsanların başarıya ulaşması için kendi sınırlarının farkında olması gerektiğine işaret eden Gökyer, “Kendiniz ve geleceğinizle ilgili hayalleriniz olmalı. Ama hayal dünyasında yaşamamalısınız. Kendi sınırlarınızı bilin ve aşın. Sınırlarınızı aşmak, başarıya doğru gitme isteğidir. Avrupa’da bir bebek doğduğundan 18 yaşına gelene kadar 148 bin kez ‘yapma’ uyarısı ile karşılaşıyor. Türkiye’de bu sayı belki daha fazladır. Bu kadar ‘yapma’ denilen birey, erişkin olduğunda ise ‘şunu neden yapamadın’ sorusuyla karşılaşıyor” dedi.
EVİN TEMELİNİ SAĞLAM ATIN
Başarıyı bir eve benzeten Gökyer, “Evimizin temelinde yurt sevgisi olmalı. Yurt sevgisinin üzerine girişimcilik, iş kalitesi, dürüstlük tuğlaları koymalıyız. Bu evin çatısı ise hoşgörü olmalı. Hepimiz Afium’a gitmiş, alışverişiz yapmışızdır. Afium’la aynı uzaklıktaki Kocatepe’ye de gitmeli ve bu ülkenin hangi zorluklardan geçtiğini öğrenmeliyiz” diye konuştu.
>> Murat ARISOY’un haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti