Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şuhut’tan yine şampiyon çıktı – Kocatepe Gazetesi

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO
Şuhut’tan yine şampiyon çıktı

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve Dünya genelinde katılan on binlerce yarışçı elemeleri sonucunda yapılan bu yılın Dünya İnternet Klâvye Şampiyonası sonuçlandı. Finallerde derece alabilen 1197 yarışçı arasında Türkler 3 şampiyonluk + 4 ikincilik + 6 üçüncülük alarak takım sıralamasında bu yıl da Dünya Şampiyonluğunu kazandı.
Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er  yarışçıya verilecek 24 madalyanın yarıdan fazlasını 13’ünü Türkler kazanarak takım halinde de Dünya Şampiyonu oldu.Tüm kategoriler genelinde ülke sıralamalarında, Türkiye 13 madalya, Çek Cumhuriyeti 4 madalya, Japonya 2 madalya, İtalya 2 madalya, ABD 1 madalya, Kanada 1 madalya, Hırvatistan 1 madalya kazandılar.


TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETTİLER
Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, Dünya Şampiyonluğu hakkında yaptığı açıklamada “0-12 Yaş kategorisi anadil yarışında, Şuhut/Afyonkarahisar Fatih Ortaokulu’ndan Onur Demirbaş,  0-12 Yaş kategorisinde çokdilli yarışta, Yahyalı/Kayseri Hacı Hasan Efendi İHOO’ndan Ahmet Yasin Akmeşe, 17-20 Yaş kategorisinin anadil yarışında, İstanbul 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Kerem Yaprak şampiyon oldular. Diğer madalya kazanan yarışçılarımız Celal Aşkın, İlyas Pamukçu, Zehra Taşkale, Efe Abdullah Taner, Doğaç Dovan, Mete Özen ve Cengizhan Özal’dır” dedi.
İLKOKULDAN İTİBAREN F KLAVYE DERSİ TALEBİ
Seçkin Köse, Dünya Şampiyonası’na katılan gençlerin, bilgisayara bakmadan ve hızlı bir şekilde yazdıklarını hatırlatarak “Dünyadaki en bilimsel klâvye olan F Klâvye ile en bilimsel yöntemlerle, 10 parmakla ve bakmadan yazan üstün yetenekli ve çalışkan gençlerimizin tarih boyunca kazandığı dünya şampiyonluğu 86 oldu. Avrupa ve Amerika’da yıllar önce el yazısı ilkokullarda kaldırılmış bunun yerine birinci sınıftan itibaren bilgisayar klâvye eğitimi konmuştur. Ülkemizde de yeni öğretim yılında ilkokul birinci sınıfın ikinci yarısından itibaren bilgisayar klâvye derslerinin konmasını yeniden teklif ediyoruz. Bilgisayarı on parmakla bakmadan bilimsel olarak kullanmak zamandan çok çok önemli bir verim sağlamaktadır. Türk Ekibi geçen yılki şampiyonada da 3 birincilik, 5 ikincilik ve 3 üçüncülükle de takım halinde şampiyon olmuştu. Türk Milli Bilgisayar Klâvye Takımımız 22-28 Temmuz 2017’de Berlin’de yapılacak olan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonasına iştirak edecektir” ifadelerini kullandı.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Seçkin Köse, başarının kazanılmasında emeği geçenlere tek tek teşekkür etti. Köse, “Dünya çapında madalya alarak ve onur listesine girerek ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizi, bu öğrencileri yetiştiren Öğretmen Hüseyin Özçelik’i, yıllardır desteğini hiç esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Eroğlu’nu, Şuhut Belediye Başkanımız Recep Bozkurt’u, Şuhut Kaymakamlarımızı, Afyonkarahisar İl Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Murat Diktaş’ı tebrik ederiz. Son 60 yılda yapılan Daktilografi ve Bilgisayar Klavye Dünya Şampiyonaları’nda, Afyonkarahisarlı öğrenciler, Ülkemizde ve Dünyada en büyük başarıyı elde etmişler ve İlimizi Dünyanın en başarılı İli konumuna getirmişlerdir” dedi. >>Murat ARISOY’un haberi

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

Öğrencilerimizden, Şuhut/Afyonkarahisar Fatih Ortaokulu öğrencisi Onur Demirbaş, 0-12 yaş grubu anadil yarışında Dünya Birincisi, çokdilli yarışda ise Dünya İkincisi, Şuhut/Afyonkarahisar’da yetişen ve halen Yahyalı/Kayseri Hacı Hasan Efendi İHOO’nda okuyan Ahmet Yasin Akmeşe, 0-12 yaş grubu çokdilli yarışda Dünya Birincisi, anadil yarışında ise Dünya İkincisi, Şuhut/Afyonkarahisar Kurtuluş İ.K. Ortaokulu öğrencisi Efe Abdullah Taner, 0-12 yaş grubu anadil yarışında Dünya Üçüncüsü, Çokdilli yarışda Dünya Dördüncüsü, Burdur Ercan Akın Fen Lisesi öğrencisi İlyas Pamukçu, ilk defa katıldığı 17-20 yaş grubu anadil yarışında Dünya ��kincisi, Afyonkarahisar Ali Çağlar Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Taşkale, ilk defa katıldığı 17-20 yaş grubu çokdilli yarışda Dünya İkincisi,Eskişehir Fatih Fen Lises’nde okuyan Mehmet Kurt, 17-20 yaş grubu anadil yarışında Onur Listesine girerek Dünya Yedincisi, Şuhut/Afyonkarahisar Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Kemal Karagönen, 13-16 yaş grubu anadilde Onur Listesine girerek Dünya Dördüncüsü, Şuhut/Afyonkarahisar Fatih Ortaokulu öğrencisi Sultan Tosun, 0-12 yaş grubu çokdilli yarışda Onur Listesine girerek Dünya Yedincisi oldular.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti