Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi eser kaçakçıları yakalandı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan iki ayrı operasyonda çeşitli tarihi eserler ele geçirildi

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri K.A. ve İ.K. isimli şüphelilerin ellerinde bulunan ve tarihi eser niteliği taşıyan sikke vb. tarihi objeleri satmak istediği yönünde ihbar aldı. Bunun üzerine hareket geçen Jandarma ekipleri merkez ilçe Salar Kasabasında yapılan yol kontrolünde şüphelilerin yolcu olarak seyahat ettiği değerlendirilen yolcu otobüsünü durdurdu. Şüpheli kişiler üzerinde yapılan aramalarda, 114 parça sikke ve çeşitli ebatlarda tarihi eser niteliği taşıyan obje ele geçirilirken, olayla ilgili yasal işlem başlatıldı.
HEYKEL VE SİKKELER ELE GEÇİRİLDİ
Öte yandan İhsaniye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eskişehir’den Gazlıgöl beldesine getirilecek tarihi eserlerin satılacağı bilgisine ulaştı. Teknik ve fiziki takibin ardından bir otomobil, Kayıhan beldesinde durduruldu. Araçta, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 2 heykel, 3 heykel parçası, 22 sikke, dedektör ile 2 metal arama çubuğu bulundu. Jandarma ekipleri, otomobildeki F.Ç, E.A. ve E.K’yi gözaltına aldı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti