Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ROBOKods’da 5-12 yaş arası çocuklar tanıtım dersine bekleniyor

ROBOKods’da 5-12 yaş arası çocuklar tanıtım dersine bekleniyor

Ağaç yaşken eğilir mantığıyla teknolojinin doğru ve verimli kullanımının öğretildiği ROBOKods’da 5-12 yaş arasındaki tüm çocuklar anne ve babalarıyla tanıtım dersine bekleniyor

Oğuz Doğan Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Kodlama-Robotik-Maker VL STEM Atölyesi Asistanı Ahmet Kanus bir aydır verdikleri hizmeti Kocatepe Gazetesi muhabirine detaylarıyla anlattı. Kısa adı ile ROBOKods İmaret Camii karşısı Dayıoğlu Apartmanı 3. katta hizmet veriyor.
“TEKNOLOJİNİN DOĞRU KULLANIMI ÖĞRETİLİYOR”
Ahmet Kanus, Afyonkarahisar’da 5-12 yaş grubu anlamında kodlama, robotik, maker vl stem atölyesinin bir ilk olduğunu belirtti. ROBOKods’da okuma yazma bilmeyen çocukların da teknoloji ile düzgün şekilde haşır neşir olabileceğini söyleyen Kanus, “Ağaç yaş iken eğilir mantığıyla çocuklarımızın teknolojiyi ve beyinlerini düzgün kullanmalarına katkı sunma amacıyla hizmet veriyoruz. Okuma yazma bilmeyen çocuklarımızı da kapsadığımız için bu yönüyle Afyonkarahisar’da bir ilki oluşturuyoruz. Bu amaçla yola çıktık.” dedi.
“TEKNOLOJİNİN VERİMLİ KULLANIMI VE ÜRETİM ESAS”
ROBOKods’da sadece sayısal alan veya sayısal zekâya dayalı bir değerlendirmenin sözkonusu olmadığını belirten Kanus, “Herkes teknolojiyi kullanabilmektedir. Şu anda günlük hayatta teknoloji kullanımına baktığımızda üniversite mezunu da olsa hiç okula gitmemiş, eğitimsiz kişilerde cep telefonu kullanabilmektedir. Bir cep telefonu kullanıcısının yapabileceği aktivitelerin tamamını çocuklarımıza yaptırmaya çalışıyoruz. Amacımız çocuklarımızı doğru kanalize etmek, tabletlerden, telefonlardan uzaklaştırmak diye adlandırılsa da aslında tableti ve telefonun nasıl verimli kullandırılabileceği esastır. Çocuklarımızı bir şeyler üretmeye nasıl yönlendirebiliriz üzerine kurulan bir eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.” diye konuştu.
“YAŞLARA GÖRE ATÖLYE AKTİVİTELERİ VAR”
Çağın gereklerine göre gerçekçi bir eğitim anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Kanus, “Bir şeylerin para ile değil de el emeğinin daha önemli olduğu kavramını eğitim aktivitelerimizle aşılamak istiyoruz. Zekânın doğru yerlere kanalize edilip yeteneklerin geliştirilmesi olarak durumu özetleyebiliriz. Merkezimiz de çocuklarımız yaşlarına göre kendilerine atölyelerimizde mesela ahşap işleme atölyelerimizde ahşaplar işleyecekler. Nasıl bir şekil vermek istiyorlarsa özgün bir yapı oluşturacaklar. Çocuklarımızda yaş büyüdükçe malzemeyi nasıl daha değişik kullanabilirim mantığı gelişecektir. Tanıtım dersimiz anne ve babaların da katılım ile ücretsizdir. İlk etapta anne babaların bizi, ortamı görmelerini istiyoruz. Bizde çocuklarımızı değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.
>>Burcu AYDIN’ın Özel Haberi