Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıbbi malzemeler eczanelerden temin edilecek

14 Mayıs Bilimsel Eczacılığın
Tıbbi malzemeler eczanelerden temin edilecek

14 Mayıs Bilimsel Eczacılığın 178’ci yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetimi tarafından Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Çelenk töreni akabinde Afyonkarahisar Ecza Odası Başkanı Eczacı Melih Köken günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Köken, Eczacılar Gününe rast gelen Anneler Gününü de kutladı.
SONUÇLAR DİKKATLE İNCELENMELİ
Oda Başkanı Melih Köken, eczacılık eğitimi alanına bakıldığında Türkiye’de 2000’li yıllar boyunca Eczacılık Fakülteleri sayısının hızla arttığına temas etti. Günümüzde 37 adet Eczacılık Fakültesi bulunduğunu belirten Köken; “Bugün Eczacılık Fakültesi öğrenci sayısı on binlere, mezun sayısı ise bin 400’lere ulaşmıştır. Bu kadar sayıda Eczacılık Fakültesi varlığının istihdam edilebilirlik açısından ne gibi sonuçlar doğurduğunu ve doğuracağını dikkatle incelemek gerekir. Yeni kurulan Eczacılık Fakültelerinde fiziksel alt yapı ve donanım eksikliğinin ötesinde en zayıf noktalardan birisi de eczacı öğretim üyesinin yetersiz oluşudur” dedi.
GIDA TAKVİYELERİNE DİKKAT
Melih Köken, tıbbi bitkisel ürünlerin, gıda takviyeleri ve kozmetikler gibi diğer sağlık ürünlerinin de eczacı eliyle eczanelerden sunulması gerektiğini ifade etti.  Köken; “Ülkemizde bitkisel ürün, gıda takviyesi, takviye edici gıda, gıda destek maddesi adı altında aktar, baharatçı ve benzeri dükkanlarda pek çok ürün satılmakta, bu ürünler eczacılık yahut sağlık ile ilgisi olmayan kişilerce değişik hastalıklara karşı tavsiye edilip ilaç olarak satılmaktadır. Yıllardır takviye edici gıda yahut gıda takviyesi adı altında Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı’ndan ruhsat alıp bitkisel ilaç olarak piyasaya sürülen ürünler ile ilgili uyarılarımızı sürdürüyoruz. Asıl yetkili olması gereken kurumun Sağlık Bakanlığı olduğunu tekrar vurguluyoruz” diye konuştu.
TIBBİ MALZEME
EMİN ELLERDE
Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Köken, Mayıs ayı içinde yenilenen SGK protokolü çerçevesinde 31 Mayıs’tan itibaren vatandaşların ayaktan tedavi de kullandığı 186 kalem tıbbi malzemeyi eczanelerden temin edebileceklerini açıkladı. Köken; “Bununla birlikte vatandaşların tıbbi malzemelere erişimi kolaylaşacağı gibi, medikal ürünlerin fiyat ve kalite açısından kontrolü de sağlanacaktır” şeklinde konuştu. Köken, tüm meslektaşlarının 14 Mayıs Eczacılık Gününü kutladı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti