Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TMO vasıtası ile 200 bin ton hububat almayı hedefliyoruz”

Dinar TMO alım noktasında incelemelerde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 2023 yılı sezonunda 200 bin ton hububat almayı hedeflediklerini söyledi.

Dinar TMO alım noktasında

 

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, il genelinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Özkaya’ya ziyaretlerinde TEİAŞ Isparta Bölge Müdürü Ramazan Ayyıldız, Orman Bölge Müdürü Rıfat Ataş’ ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay eşlik etti.

“ŞEHRİMİZİN HER ALANDA KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Afyonkarahisar’ın her alanda daha ileri noktaya gitmesi adına önemli çalışmaların il genelinde yürütüldüğüne dikkat çeken Özkaya, “Afyonkarahisar’da enerji yatırımlarının artırılması için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımız ile eşgüdüm içerisinde şehrimizin enerji alanındaki sorunlarını ortadan kaldırmak, mevcut yatırımları ihtiyaca göre yenileme gayretindeyiz. Şehrimizde il, ilçe, belde ve köylerimizde enerji ile ilgili taleplerinin tamamını Bakanlık düzeyinden bölge ve il müdürlerimiz düzeyine yakinen takip ediyoruz.” dedi.

“TMO VASITASI ŞİMDİYE KADAR 85 BİN TON HUBUBAT ALIMI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Dinar ilçesinde TMO alım noktasında incelemelerde bulunan Özkaya, 2023 yılı sezonunda toplamda yaklaşık 200 bin ton ürünün TMO tarafından alınmasını beklediklerini kaydetti. Özkaya, “Sezonun başından itibaren çiftçilerimizin sorun yaşamaması adına tüm alım noktalarını, ajans başmüdürlüğü ve ajan amirliklerimizi tek tek ziyaret ettim. Gördüğümüz eksiklikleri, sorun ve problemleri yerinde çözüme kavuşturduk. Şuana kadar rakamsal olarak değinmek gerekirse, Afyonkarahisar genelinde 12 alım noktasında 85 bin ton hububat alımını TMO vasıtası ile gerçekleştirdik. Çiftçilerimizi bugüne kadar 45 bin ton buğday, 40 bin ton arpayı TMO’ya satarak, piyasanın üzerinde bir gelir elde etmiş oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu TMO alım fiyatları arpa 7 TL, ekmeklik buğday 8,25 TL, makarnalık buğday ise 9 TL’lik başfiyata barem uygulaması ile alınmaya devam ediyor. Bizlerin tahminleri ve yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre yaklaşık 100 bin ton daha çiftçimizin TMO’ya ürün satmasını bekliyoruz. Şuanda 31 Ağustos tarihine kadar TMO randevu alımları açık, talebe göre bu süre daha da uzatılacak. Çiftçilerimiz müsterih olsunlar, son buğday ve arpa tanesi alınana kadar alımlar devam edecek.” ifadelerinde bulundu.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Afyonkarahsiar’da TMO Başmüdürlüğü tarafından sürecin çok güzel yönetildiğini de ifade eden Özkaya, “Binlerce çiftçimizin emeğini, alın terini heba etmeden gayretli bir şekilde çalışmalarını gerçekleştiren başta Başmüdürümüz Muhammet Selçuk bey ve sahadaki tüm TMO çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tabi TMO Genel Müdürümüz Ahmet Güldal beye de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu sürecin başından itibaren bizlere verdikleri destek ve gösterdikleri hassasiyet çiftçilerimiz açısından çok önemliydi, inşallah birlikte çiftçilerimiz için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti