Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Toplu sözleşme, sendikanın namusudur” – Kocatepe Gazetesi

Türk Haber-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin
“Toplu sözleşme, sendikanın namusudur”

Türk Haber-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 6’ncı Olağan Genel Kurulu, Grand Derya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’ni temsilen katılan Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çakal, toplu sözleşmede memurun temsilcisi olan Memur-Sen’i eleştirdi. Çakal, “Toplu sözleşme masası, sendikaların namusudur. Milletin adamı zammı belirlesin demek, toplu sözleşme masasına aykırıdır. Bu masa bizim namusumuzdur. Bu masanın kurulmasını sağlamak için biz bedel ödedik. Sen nasıl bir sendikasın da toplu sözleşmede zammı milletin adamı belirlesin diyebilirsin? Böyle bir anlayışı biz reddediyoruz. Türk memuru, her türlü baskıyı bertaraf edecek; yetkiyi Türkiye Kamus-Sen’e emanet edeceğiz. Bizler emaneti aldığımız zaman yetkiyi namusumuz sayıp sonuna kadar siyasi erkle mücadelemizi sürdüreceğiz. Anlaşma olmazsa Hakem Kurulu kararı verir” dedi.
“GÜCÜMÜZ
 DOĞRULUKTAN GELİYOR”
Türkiye Kamu-Sen’in doğruluktan taviz vermediğini hatırlatan Mehmet Ali Çakal, “Ülkemiz 15 Temmuz’dan sonra yeni bir dönemde, yeni bir siyasi atmosferle yönetiliyor. Olağanüstü Hal’in kendi şartlarında gidiş sağlanıyor. Olağanüstü Hal’de sendikacılık yaparken de birtakım sıkıntılarla karşılaşılabiliyor. Türkiye Kamu-Sen 1992 yılında kurulmuş, 2000 yılından sonra da yasal mevzuata kavuşmuştur. Şu anda 400 bin üyesi var, ancak her şey doğal akışında ilerlese 4 milyon memurdan 3 milyonunun tercih edeceği bir sendikadır. Bizim gücümüz, doğruyu söylemekten geri durmamaktan geliyor” ifadelerini kullandı.
ŞENOL’DAN
MEMUR-SEN’E ELEŞTİRİ
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol da memuriyette liyakat konusunun önemine dikkat çekti. Şenol, “Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, kamu çalışanlarında liyakat aranmasını istiyorlar. Kamudaki atamaların hepsi sizin aracılığınızla yapılacak, sizin haberiniz olmadan atama yapılmayacak. Sonra da liyakat diyeceksiniz. Size gülerler. Gelinen noktada bürokrasi yürümez hale geldi. Birileri fırça atıyor, bunlar da liyakat diye bağırıyor” dedi.
“İŞÇİLERE
YÜZDE 26 ZAM YAPTIK”
İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk da selamlama konuşmasında şöyle konuştu:
“Aranızda bulunmaktan dolayı çok memnunum. Ben de bir sendikacıyım, sendika kurulmadan önce vakıfta da vardık. Daha sonra belediye başkanı olduk. İşçilerimize yüzde 26’ya yakın zam yaptık. Türkiye Kamu-Sen’in olduğu yerde hırsızlık olmaz.”
MUSTAFA ÜLGER
YENİDEN SEÇİLDİ
Türk Haber-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Ülger de konuşmasında, “Yıllardır her türlü zorlamaya karşı ayakta duruyoruz. Taviz vermeden bildiği doğrudan ayrılmayan kişileriz. Allah her zaman doğrunun yanındadır. Bölgesel birleşmeye gidilmiştir. Isparta, Uşak, Eskişehir, Kütahya, Denizli ve Afyonkarahisar bir çatı altında birleşti” dedi. Ülger, tek listeyle girdiği seçimde yeniden Şube Başkanı oldu. >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti