Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizm Haftası’nda çok renkli kutlama

Turizm Haftası kutlama programı
Turizm Haftası’nda çok renkli kutlama

Turizm Haftası kutlama programı dün gerçekleştirildi. Program Zafer Müzesi önünde folklor gösterileri, Uşak Belediyesi Mehteranı eşliğinde müzeden Taş Medreseye kadar yürüyüşle devam etti.
SERGİLENEN ÇALIŞMALAR BEĞENİLDİ
Yürüyüşte Afyonkarahisar otellerinin temsilci ve yöneticileri, Emir Murat Özdilek Turizm Otelcilik Okulu, ilk ve orta dereceli okullar hazır bulundu. Zafer Müzesi önünde ki folklor gösterileri ve yürüyüşe vatandaşlarda ilgi gösterdi.  Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Medrese de Keçe Sanatçısı Gülenay Yalçınkaya’ya ait keçe çalışmalardan oluşan sergi, Ebru Eğitmeni Zeynep Gürman’a ait çalışmalar ve Kültür Turizm Müdürlüğü Resim Kursu kursiyerlerinin resim sergisi Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından açıldı. Keçe, ebru ve resim çalışmaları beğeni topladı.
TERMAL ÇOK BOYUTLU ELE ALINMALI
Programın açılış konuşmasını Kültür Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Tanır yaptı. Mehmet Tanır, turizmin bireysel anlamda eğlenme, dinlenme kısaca yeni şeyleri keşfetme anlamına gelen ekonomik olarak gelir getirici bir hizmet sektörü olduğunu belirtti. Tanır; “Destinasyon kavramı hakkında da birkaç şey söylemek isterim. Destinasyon kavramı aslında bir varış noktası olmakla birlikte ulaşımı, iletişim ağlarıyla, sunmuş olduğu ürünlerle birlikte bir çekim merkezi, cazibe merkezi demektir. Turizm birleşenlerinin tüm yönleriyle var olması demektir. Afyonkarahisar’ı bir marka ve destinasyon olarak düşündüğümüzde bu faktörlerin hepsini birlikte sağlamak gerektiğine inanıyoruz. Şu anda termal turizm anlamında konaklama tesislerimiz önemli bir görevi yerine getiriyor. Ama bu konuyu çok boyutlu ele almak gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
2016’DA AFYON
704 BİN TURİST ALDI
Mass turizm kavramına açıklık getiren Mehmet Tanır, güneş, kum, deniz olarak ifade edilen turizme mass turizm denildiğini söyledi. Niş turizm kavramından da söz eden Tanır; “Niş turizm özellikle belli bir gruba hitap eden turizm çeşididir. İşte sağlık turizmi de bunlardan birisidir. Turizm demek sadece konaklamaya değil esnafın değişik kesimlerine yaklaşık olarak 20 binin üzerinde kesime etki eden bir gelir kaynağıdır. Afyonkarahisar’da konaklama tesisi sayısı 123, yatak kapasitesi 24 bin 122’dir. Geçen yılsonu itibariyle 704 bin civarında bir turist aldık” diye konuştu.
TERMAL ŞEBEKELER DESTEKLENİYOR
“Kültür ve Turizm Bakanlığı valilik himayesinde Afyonkarahisar’da bazı yatırımlar yapmıştır” diyen Tanış; “Sıcak su dağıtım şebekeleri için yatırımlar yapıyoruz. Özellikle dört tane termal turizm merkezimiz var. Ömer-Gecek, Heybeli. Diğer tarafta Gazlıgöl ve Sandıklı tarafında ki Hüdai Termal olmak üzere buraların dağıtım şebekelerine destek veriyoruz. İkinci olarak da imar planlarının yapılmasına katkı veriyor. Valilik himayesinde müdürlük olarak tanıtım çalışmaları sürdürüyoruz. Çeşitli turizm fuarlarına katılım sağlandı. Bu fuarlara katkı verenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
HERKES TAŞ ALTINA EL KOYMALI
Afyonkarahisar Kültür Turizm Müdürlüğü olarak master plan yapmaya çalıştıklarını aktaran Tanır şöyle konuştu: “Çalışmaları profesyonellerle birleştirme gayreti içindeyiz. Konaklama sektör temsilcileriyle ilk toplantımızı yaptık. Daha sonra onlarla periyodik olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Turizm sektörünün gelişmesinde devletimizin rehberliği, desteği gerekli olmakla birlikte sektörün meslek odalarının örneğin konaklama, gastronomi, el sanatları, ulaşım, eğlence ve her aşamasında çalışıp kazanç elde eden herkesin taş altına elini koyması ve bir ucundan tutması gerektiğine inanıyoruz. Yerli ve yabancı yatırımcıyı termal kaynaklarımız kadar kültürel miraslarımızı da içeren yatırımlara davet ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Gazlıgöl de turizm çalışanlarına yönelik bir eğitim yapacağız”
HEDEF AFYON’UN TURİZMDE MARKALAŞMASI
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım yaptı. Kültür ve turizm şehri olan Afyonkarahisar’da Turizm Haftasını kutlamaktan mutluluk duyulduğunu belirten Yıldırım; “Turizm bizlere farklı kültürleri, gelenekleri, değerleri görmeyi sağlayarak dünya barışına katkı veren boyutuyla birbirimizi tanımayı da sağlamaktadır. Afyonkarahisar konumu ve yer altında bulunan zengin kaynakları sayesinde bacasız sanayi olarak tabir edilen turizm sektöründen önemli ölçüde bir pay almaktadır. Ancak bu yeterli değildir. Kültürel varlıkları ve doğal güzellikleriyle kültür turizminin etki alanında etkili bir konumda olan ilimiz açısından en önemli değer olan termal turizm ve buna bağlı olarak sağlık turizmidir. Kara, hava ve demiryolu ağının oldukça elverişli olmasının yanında çok sayıda konaklama tesisi merkezi varlığı ilimizi bir anlamda termal turizmin başkenti konumuna getirmiştir. Uygarlıkların uğrak yeri ve bir kültür mozaiği olan ilimiz mevcut doğal güzellikleri ile turizm alanında farklı ve haklı bir yere sahiptir. Valiliğimiz ilimizin bu özelliklerini tüm dünyaya tanıtma anlamında turizmi çeşitlendirme amacıyla, 12 aya yayarak, Afyonkarahisar’ı bir marka haline getirmek üzere büyük bir duyarlılıkla çalışmalarını yürütmektedir. Ülkemizde termal turizmin başkenti olarak önemli bir yere sahip olan ilimize gelen yerli ve yabancı konuklarımızın daha fazla konaklaması için ziyaret yerleri arttırılmalı, mevcut tesislerimizin hali hazırda ki durumlarını daha iyi noktaya çıkarmaları zorunludur. Bu kapsamda başta Valiliğimiz olmak üzere Belediyemiz, üniversitemiz, Ticaret Odamız, sivil toplum kuruluşlarımız, basınımız herkes üzerine düşeni yapma gayretindedir”
ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen öğrencileri tarafından oratoryo sunuldu. Pınar Kavak isimli öğrencinin “Memleketim” isimli şiiri okumasının ardından Turizm Haftası kapsamında “Objektifimden Afyonkarahisar ve Turizm” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ortaokul kategorisinde; Birinci Alperen Özek, ikinci Kaan Köken, üçüncü Duygu Yüksel oldu. Liste kategorisinde; Birinci Ali İhsan Büyükışıklar, ikinci İnci Taşdelen, üçüncü Abdullah Dağhan oldu. Burak Öz mansiyon ödülüne layık görüldü. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti