Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Kızılay’ı 153 yaşında

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nca Kızılay’ın 153. kuruluş yıldönümü
kadın ve genç gönüllülerin katılımı ile Afyonkarahisar Utku Anıtı’nda kutlandı

 

Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olan ve 153 yılı geride bırakan Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerine desteğini sürdürüyor.
“KURULUŞA KIZILAY
ADINI ATATÜRK VERDİ”
Türk Kızılay Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktorun “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti”ni kurmasının ardından bu cemiyetin 1877 yılında “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti” adını aldığı kaydedildi. Açıklamanın devamında, “1923 yılında “Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti” adını alan kuruluşun adı, 1935 yılında ise “Türkiye Kızılay Cemiyeti” oldu. Kuruluşa “Kızılay” adını büyük önder Atatürk verdi. Bölgesinin en büyük, dünyanın ise sayılı insani yardım kuruluşlarından olan Türk Kızılay, Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun en aktif üyesi olmasının yanı sıra Federasyon Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor.” ifadeleri kullanıldı.
“KIZILAY SAVAŞTA VE BARIŞTA ETKEN”
Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nca 153. kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, “Kızılay, Osmanlı-Rus Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar geçen sürede, Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde hastaneler kurmuştur. Hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan askerlerin yardımına koştu. I. Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul’da görülen büyük kolera salgınından bu yana, yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerinin bakımını, yerleşim ve beslenmelerini sağlayan Kızılay, koronavirüs salgınından etkilenenlere de yardımlarıyla destek oldu.” denildi.
“KIZILAY’IN KAN HİZMETLERİ
DÜNYAYA ÖRNEK”
Kızılay’ın kan hizmetleriyle dünyaya örnek olduğu belirtilen açıklamada, “1957 yılında kan merkezlerini kurmaya başlayan ve 2005 yılında Güvenli Kan Temini programını hayata geçirdiği günden bu güne kan bağış oranını artıran Kızılay, ülke geneline yayılmış hizmet birimlerinde görevli yaklaşık 4 bin personel ile 300 noktada kan bağışı alıyor. Her gün yaklaşık bin 500 hastanenin kan bileşeni ihtiyacını karşılayan Kızılay, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedefliyor. İlik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalar için de 2013 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı ve Kızılay iş birliğiyle ‘Türkök Projesi’ yürütülüyor. Koronavirüs salgını döneminde İmmün Plazma Yöntemiyle Tedavi de katkılar sağlayan Kızılay, bu tedavi yönteminin yaygınlaşması, toplumumuz tarafından benimsenmesi için çalışmalar yaptı. Kızılay, binlerce hastanın bağışlanan immün plazmalarla iyileşmesine katkı sağlarken yaşanabilecek yeni salgın dalgalarına yönelik de biobankalar oluşturdu.” denildi.
“OPERASYON GÜCÜYLE
BÖLGESİNDE LİDER”
Kızılay’ın kurulduğu ilk günden bu yana bilgi, deneyim ve operasyonel güç bakımından kendini donatan, insani yardım serüveninde baş aktör olarak yer aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Kızılay’ın, bugün Bölge Afet Yönetim, Afet Müdahale ile Lojistik Merkezleri, Acil Haberleşme Sistemleri, tam donanımlı haberleşme araçları ile olası bir afete en geç 2 saat içinde ulaşma kabiliyeti vardır. Yüzbinlere acil barınma ve beslenme imkânı verebilecek kapasitesi bulunuyor. İyiliği amiral gemisi merhamet çınarı Kızılay milletin desteğiyle faaliyetlerini arttırarak devam ediyor. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Kızılay; sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor. Kızılay, koronavirüs salgını döneminde de yardımlarıyla zor duruma düşen vatandaşın yanında yer aldı.” ifadeleri kullanıldı.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti