Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tutulmaz: Emredici olmayın, istişare edin, ilişkilerinizi iyi tutun

İl Genel Meclisi (İGM)
Tutulmaz: Emredici olmayın, istişare edin, ilişkilerinizi iyi tutun

İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı 4. birleşimine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, meclis üyeleri ile teker teker el sıkışarak görevlerinin hayırlı olması dileklerini paylaştı. Tutulmaz’ı; Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’la İYİ Parti, MHP ve CHP üyelerinden birer temsilci birlikte karşıladı. Tutulmaz, meclis toplantısından sonra üyelere hitap etti.
“MAHALLİ İDARELERİN
ÖZÜ KARAR ORGANLARI”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Mustafa Tutulmaz’ın tecrübeli bir devlet adamı olduğunu ve bu tecrübelerinden istifade edeceklerini belirtti. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 13. dönem İl Genel Meclisi çalışmalarının uyumlu ve ekip ruhu anlayışıyla devamını diledi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrasında yeni bir dönemin başladığını belirten Vali Tutulmaz, “Yeni bir sezonun başlangıcında yeni bir başlangıç olarak sizlerle birlikte olmak için buradayım. Öncelikle görevleriniz hayırlı uğurlu olsun. Yorucu bir seçim maratonundan çıktınız. Bu maraton bilhassa mahalli seçimlerde çok daha yıpratıcı oluyor. Daha çok emek harcanılan ve daha çok zaman harcanılan bir seçim maratonu oluyor. Bunları da başarı ile ipi göğüslediğiniz için teşekkür ediyorum. Bu da bir taraftan da sorumlulukları beraberindeki getiriyor. Bizim anayasamızın 127’inci maddesi diyor ki; Mahalli İdareler yani İl Özel İdareleri, Belediyeler ve köyler karar organları seçimle gelen yönetim birimleridir’ diyor. Özellikle burada vurguyu karar organlarına yani sizlerin bulunduğu bu meclislere vurgu yapıyor. Dolayısıyla Anayasamıza göre mahalli idarelerin özü karar organlarıdır.” dedi.
“ÖNCELİK BÖLGELERDE
SORUN GİDERME”
Karar organlarının başında İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi, Köy İhtiyar Heyetlerinin geldiğini söyleyen Vali Tutulmaz, “Karar organlarının sorumluluğu geniş. Ama bir taraftan da iş birliği içerisinde çalışmamız gerekiyor. Kararlar sizler tarafından alınacak ve bu alınan kararları da biz özel idaredeki bürokrat arkadaşlarımızla, kamu kurum kuruluş müdürleri ve Kaymakamlarımızla yerine getirmeye çalışacağız. Özel İdare, Belediye ve köyden daha farklı bir yapıda. Bizim önceliklerimiz bölgelerimizin sorunlarını gidermektir.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“KÖYLER GÖÇ VERİYOR, İRDELEYELİM”

 

Köylerin göç verdiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “Köylerimiz göç veriyor. Bunu iyi irdelememiz gerekiyor. İlçelerin problemlerini gözlemleyecek ve aktaracak kişiler sizlersiniz. Burada tartışacak değerlendirecek sizlersiniz. Bunu bu yönüyle ele alalım. Bunun yanında ilçelerde birden fazla il genel meclis üyemiz oluyor. Herkes farklı taleplerle bize ya da idaredeki kamu görevlisi arkadaşlara gelmiyor. Şimdi bunun yerine genelde taleplerinizi ilçe bazlı değerlendirip İl Genel Meclisi başkanımız da olabilir, İl Özel İdare Genel Sekreteri de olabilir getirirseniz; bunlara daha sağlıklı bir çözüm bulma imkânımız olur. Daha uygun planlanmış bir yol izlenmiş olunur. Planlı yapılmayan hiçbir işlemden verim alınmamıştır. Her işimizi planlı yapmak lazım, önceden öngörmek lazım. Planın her evresine yüzde 100 uyulmaz belki ama biraz daha planlar üzerinden gidilirse kaynaklarımızı daha verimli kullanırız.” şeklinde konuştu.

 

“BURALAR EGO TATMİN YERİ DEĞİL”

 

İl Genel Meclisi üyelerine tavsiyelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz şöyle konuştu:
“Bende köy çocuğuyum. Dolayısıyla köy hayatını iyi bilirim. Unutmamız gereken şeylerin başında vatandaşa hizmet için buralarda olduğumuzdur. Buralar ego tatmin yerleri değil. Bir önemli noktada her zaman empati yapabilmektir. Yani kendimizi karşı tarafın yerine ve şartlarına koyarak durumu, olayı değerlendirebilmektir. Bu noktada vatandaşın kamu kurum ve kuruluşlarına güvenini kaybetmemesi çok önemli. İhtiyaç ve hizmetlerin yerine getirilmesinde de vatandaşın moralinin yüksek tutulması şart.”
“İLİŞKİ YÖNETİMİ
ÇOK ÖNEMLİ”
Kaymakamlarla iyi diyalog kurulmasının yürütülen iş ve işlemlerde önem taşıdığına dikkat çeken Tutulmaz şunları söyledi:
“Kaymakamlarla iyi diyalog kurunuz. İstisnalar dışında hemen hemen tüm Kaymakamlarımız hizmet aşkı ile görevlerinin gereğini icra etme gayretinde kişilerdir. Emredici olmayın istişare etmeye önem verin. Emredici olunca işin rengi olumsuz şekilde değişir. İlişki yönetimi çok önemli. İlişkileri doğru ve yeterli yönetmek işlerin yürütülmesinde önem taşır. Kamu yatırımlarında sıkıntıya mahal vermemek gerekiyor. Bizlerin ortak paydası kamu yatırımlarıdır. Kaynakların verimli kullanımı zorunludur. malum 82 milyon insanın bu kaynaklarda hakkı var. Dolayısıyla doğru, gerekli ve yeterli harcama yapmak bir sanattır.”
“HEDEF MARKA ŞEHİR”
Afyonkarahisar’ın değerlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında da değerlendirmeler yapan Tutulmaz sözlerine şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar turizminin artık Antalya turizmi ile anılması beni çok mutlu ediyor. Son yazılan değerlendirmelerde Afyonkarahisar’ın da turizmle anılan iller arasında yer alması bizleri çok memnun etti. Afyonkarahisar’ın marka şehir olması için gayretlerimiz sürüyor. Biz tüm bu işleri yaparken çok büyük paralar harcamadık. Bir yılda yaptığımız etkinlik ve tanıtımların toplamı yaklaşık bir milyon TL’dir. Başka yerlerde tek bir organizasyona bu rakamı harcıyorlar.”
“AFYON EĞİTİMDE DAHA
İYİSİNİ HAKKEDİYOR”
Afyonkarahisar’ın orta öğretim sınavlarında 50’inci sıradan 30’uncu sıraya yükseldiğini 16 sıralık yükselişin kayda değer olduğunu vurgulayan Tutulmaz şu ifadeleri kullandı:
“İlimiz orta öğretim sınavlarında 50’nci sıradan 30’ncu sıraya yükseldi. 16 sıralık yükseliş dikkat çekici. Eğitimde kalite artıyor. Ancak bu iyileşmeyi Afyonkarahisar için yeterli bulmuyoruz. 36’ncı sıraya yükseliş bizi tatmin etmiyor. Öncelikli hedefimiz 20’nci sıranın altına düşmemek ve daha da ilerlemektir. Çünkü aksini Afyonkarahisar hakketmiyor.” 

 

 

ÇOBAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Vali Mustafa Tutulmaz toplantı sonrasında İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti