Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ümmet iftarında israfa farkındalık teması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)
Ümmet iftarında israfa farkındalık teması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı öncülüğünde önce ki akşam Gedik Ahmet Paşa Medresesi (Taş Medrese) bahçesinde hurma, çorba ve ekmek menülü “Ümmet İftarı” verildi. Ümmet İftarına çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı.
“İSTANBUL’UN FETİH
 YILDÖNÜMÜ GÜZEL ZAMANLAMA”
AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun Kocatepe Gazetesi muhabirine iftar öncesi verdiği demeçte Ümmet İftarının bu yıl 3’cüsünü verdiklerini söyledi. Afyonkarahisar’da bu konuda çok ciddi bir hassasiyet oluştuğundan söz eden Coşkun şöyle konuştu:
“Şehrimizde bu konuda çok şükür ciddi bir hassasiyet oluştu. Malum olduğu üzere Ramazan ayında mübarek bir zaman dilimi içerisindeyiz. Başı rahmet, ortası bereket, sonu mağfiret yani cehennemden kurtuluştur. Bu zaman diliminde yapılan çalışmalar bir dua ve ibadet mesabesindedir. Biz bu ümmet iftarını yaparken kavli bir duadan öte fiili bir duayı murat ediyoruz. Ümmet İftarımız İstanbul fethinin 566’ncı yıldönümüne rast geldi. Bugünün önemi diğer günlere nazaran daha da artmış oluyor.”
“KARARAN KALPLER
FETHLE AYDINLANIR”
Fethin kararmış gönüllerin İslam’ın nuruyla aydınlatılması olduğunu belirten Coşkun şunları söyledi: “Malum olduğu üzere İstanbul feth edilmeden önce ‘Burada Bizanslıların kipasını görmektense Osmanlı sarığını görmeyi yeğleriz’ diyen bir gönül fethi söz konusuydu. Ümmet bilinci gerekiyor. Yani tüm farklılıklarımıza rağmen inancımızın etrafında kenetlenme gibi bir durum söz konusudur.  Böyle bir mana ve inanca sahip olmak zorundayız. Bu inanca sahip olan insanlar bir araya geldiklerinde bir tas çorbayı, bir parça ekmeği bölüşüp, bir yudum suyu birlikte içtikten sonra önlerinde duracak herhangi bir güç yoktur. Geçmişte Çanakkale cephesinde ecdadımızın malum menüsünde ki paylaşım gibi biz aynı inancı paylaşırsak, aynı ekmeği paylaşırsak önümüzde hangi ne kadar maddi üstünlükleri olursa olsun, ne kadar silah gücü olursa olsun onlar bizi asla ve kata yenemeyecekler.”
“İSRAFIN ÖNLENMESİ İÇİN
FARKINDALIK HAREKETİ”
Muharrem Coşkun, AGD’nin düzenleyip Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin finanse edip ildeki pek çok sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Ümmet İftarında özellikle birkaç hususa dikkat çekmek istediklerini kaydetti. Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: “En önemli hususlardan bir tanesi özellikle Müslümanların içerisinde bulunduğu israfın önlenmesi için bir farkındalık hareketi başlatıyoruz. Yine mazlum coğrafyalarda bulunan insanlarımız, gayri Müslimlerde günümüzde Güney Amerika’da açlıktan malum olduğu üzere maalesef ölmektedir. Yiyecek ekmek bulamadıkları için ABD’nin büyük şehirlerine göç etmek istiyorlar. Biz bu Ümmet İftarını mazlum coğrafyalardaki insanların halini anlama hareketi olarak da görüyoruz. Ümmet iftarının ifade ettiği mana; Mazlumların sadece kendi haklarını savunmak için bir araya geldiklerinde zalimlerin diz çöktüğü bir mana ifade ediyor. İnşallah ilerleyen senelerde daha geniş bir çalışma olacak.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti