Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üretim ve eğitim çiftliği – Kocatepe Gazetesi

Konya yolu 13’üncü kilometrede
Üretim ve eğitim çiftliği

Konya yolu 13’üncü kilometrede bulunan AKÜ’ye ait Manda Çiftliği’nde 95 manda bulunuyor. Günde anaç mandalardan 200 litre süt elde ediliyor. Çiftlik, süt üretiminin yanında üniversitede eğitim gören öğrencilerin uygulama alanı oluyor. Bu kapsamda üretim ve eğitimin iç içe geçtiği çiftlik, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.
KAYMAK ÜRETİMİNDE KULLANILIYOR
Çiftlik Müdürü Doç. Dr. Musa Korkmaz, çiftlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek günde 2 defa mandalardan sağım yapıldığını ifade etti. Elde edilen sütün üniversite bünyesinde bulunan Süt ve Süt Ürünleri Ünitesi’ne gönderildiğini kaydeden Korkmaz, şöyle konuştu:
“Son yıllarda ülkemizde mandacılık üretimi azalmış durumda. Bizde özellikle Afyonkarahisar’da mandacılığın yaşaması için bu çiftliğimizde araştırma ve uygulama faaliyetlerine devam ediyoruz. Şu anda 95 adet mandamız var. Günde 2 defa sağım yapılmakta. Elde ettiğimiz sütü üniversitemizde bulunan Süt ve Süt Ürünleri Ünitesi’ne iletiyoruz. Bu süt başta kaymak olmak üzere süt ve süt ürünlerinin üretiminde kullanılıyor. Aynı zamanda fakültemiz öğrencileri için burası bir uygulama alanı olarak kullanılıyor.”
>> Nail AZBAY’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti