Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatanın bağrına iki arslan daha

Sisin etkili olduğu bölgede
Vatanın bağrına iki arslan daha

Sisin etkili olduğu bölgede dün PKK’lı teröristler ile askerler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, 1 asker de yaralanmıştı. Çatışmanın sürdüğü öğrenilen bölgede 4 teröristin de etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Saldırıda şehit düşen 3 askerden 2’sinin acı haberi Afyonkarahisar’a ulaştı. Şahadet haberleri ailelerine bildirilen şehitlerin Bolvadin İlçesi’nden 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran ile Çay İlçesi’ne bağlı Karamık Karacaören beldesinden 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak olduğu öğrenildi.
45 GÜN ÖNCE NİŞANLANMIŞTI
Şehitlerden Çaylı Fatih Ak’ın en son 45 gün önce Afyonkarahisar’a gelerek nişanlandığı öğrenildi. Nişandan bir hafta sonra Hakkari’deki görev yerine döndüğü öğrenilen Fatih Ak’ın şahadet haberi baba Ramazan Ak’a Çay İlçe protokolü tarafından iletildi.  Biri kız, üç çocuğundan Fatih Ak’ın, şehit olduğunu öğrenen Anne Fadime Ak’ın fenalaştığı belirtilirken, Karamık Karacaören Belediyesi tarafından da şehidin baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.
Sosyal medya sayfasında şehitlerle ilgili sıklıkla paylaşım yapan Fatih Ak, en son üç gün önce Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi için yapılmış bir klibi paylaşmıştı. 11 Ekim tarihinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit edilen Jandarma Er Erkan Özdemir’in fotoğrafını da paylaşan Şehit Ak’ın, “Daha 96 doğumlu… Geçse karşına iki laf etse umursamazsın bile.”Reşit oldun mu sen” diye dalga geçersin. Ne reşiti, çocuk ŞEHİD oluyor ŞEHİD!” yazdığı görüldü.
KARDEŞLERİNİN EĞİTİM
 GİDERLERİNİ KARŞILIYORDU
Bolvadin’e Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran’ın şahadet haberinin ulaşmasının ardından Yıldırım Mahallesi’ndeki Başaran ailesinin evine de ateş düştü. Acı haberi Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı yetkilileri ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit babası Sait Başaran’a iletti. Sinir krizi geçiren anne Hatice Başaran’ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Sait Başaran’ın at arabasıyla taşıyıcılık yaparak okuttuğu Şehit Nuri Başaran’ın, 1’i kız 3 kardeşi daha olduğu belirtildi. Bekar olan Şehit Başaran’ın, üniversitede öğrenim gören iki kardeşinin eğitimine maddi destek sağladığı ifade edildi. Başaran’ın ise sosyal paylaşım sayfasında, 27 Temmuz tarihinde darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi vuran Ömer Halisdemir’in fotoğrafını paylaştığı dikkat çekti.
CENAZENAMAZLARI BUGÜN KILINACAK
Bugün Van’da gerçekleştirilecek askeri törenin ardından uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanına getirilecek şehitlerin baba ocaklarında cenaze tören ve namazlarının kılınacağı belirtildi. İlk olarak Çay Karamık Karacaören’de gerçekleştirilecek cenaze töreni ve cenaze namazının ardından Şehit Fatih Ak, Karamık Karacaören Belde mezanlığında toprağa verilecek. Şehit Ak’ın toprağa verilmesinin ardından Bolvadin merkezde Şehit Nuri Başaran’ın cenaze töreni gerçekleştirilecek. Kılınacak cenaze namazının ardandan Şehit Başaran, Bolvadin Şehitliği’nde toprağa verilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti