Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VUR MEHMEDİM VUR!

Kahraman Mehmetçik Suriye’nin kuzeyinde haddini aşan terör örgütlerine yönelik operasyonlarına başladı. Tüm dünyada yakı bulan operasyonlar teröristlerin yardım çığlıkları atmasına neden oldu. 26 terörist öldürülürken 1 askerimiz de şehadet şerbeti içti

Kahraman Mehmetçik Suriye'nin kuzeyinde

Türk Silahlı Kuvvetleri bir kez daha sınır ötesinde hain terör örgütlerine karşı operasyon başlattı. Türkiye’nin terör örgütü hedeflerine yönelik 3 gündür peş peşe düzenlediği yoğun harekatların ardından PKK/YPG’li teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin dış güçlerden yardım istedi.

Ankara’da 1 Ekim’de İçişleri Bakanlığı’na yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından Türkiye’nin sınır ötesindeki YPG/PKK hedeflerine yönelik operasyonları aralıksız devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir. 3. tarafların PKK`lı YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum. Silahlı kuvvetlerinin terör saldırısına cevabı net olacak ve bunu gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar” açıklaması sonrası birçok tesisin vurulmasının ardından terör örgütünden yardım çığlıkları yükselmeye başladı.

Suriye’deki üssümüze hain saldırı: 5 polis, 3 asker yaralı

Suriye’de, PKK/YPG terör örgütünün TSK üssüne yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda 5 polis ile 3 asker yaralandı.

Suriye’nin PKK/YPG terör örgütü kontrolündeki Tel Rıfat kırsalındaki teröristler tarafından, akşam saatlerinde Dabık bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetlerinin üs bölgesine çok namlulu roketatar saldırısı düzenlendi.

Saldırıda üs bölgesinde bulunan 5 özel harekat polisi ile 3 asker yaralandı. Yaralı güvenlik güçleri saldırının ardından bölgeden tahliye edilerek, ambulanslarla Gaziantep ve Kilis’te bulunan hastanelere kaldırıldı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 30 hedefin imha edildiğini açıkladı.

MSB’den yapılan açıklamada, PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye’nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Suriye kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine 5 Ekim saat 23.00’te hava harekatları icra edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

“GÜÇLÜYÜZ, KARARLIYIZ, MUKTEDİRİZ!”

Bakanlıkta noperasyona ilişkin yapılan paylaşımda, “Güçlüyüz, kararlıyız, muktediriz!” denildi.

Öte yandan, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan savaş uçakları görüntülendi.

TÜRKİYE VURDU PANİK BAŞLADI

Türkiye’nin açık hedef açıklaması ile birlikte terör örgütüne ait ana karargâh, cephanelik ile çok sayıda örgüt aracı vuruldu Havadan ve karadan vurulan 50’yi aşkın terör noktası PKK yönetiminden koalisyona yönelik çağrılar paniğin gerçek boyutlarını ortaya koyarken terör elebaşı Şahin Cilo, Ankara saldırısını yapanların Suriye’den gitmediği yalanına başvurdu.

Bir diğer terör elebaşı Bedran Çiya ise Türk bombardımanları sebebiyle ABD ve Rusya’dan yardım istedi.

Örgütte büyük bir kaosun yaşandığını itiraf eden terörist Çiya, operasyonun devam etmesi hâlinde işgal bölgesini büyük bir felaketin beklediğini söyledi.

İÇ TARAFLARA TAŞINIYORLAR

Okul, cami ve hastaneleri silah ve cephane deposu hâline getiren kanlı terör örgütü, diğer yandan Kandil kadrolarının tüm seyahatlerini yasakladı. ABD’den uçaksavar yanında Deyr el Zor’da Araplara karşı birlikte kullandıkları helikopter ve İHA-SİHA’ları isteyen PKK yönetimi, Şeddadi, Koniko ve El Omar’da ABD üslerinin kendilerine açılması talebinde bulundu.

26 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki üs bölgesine yönelik teröristlerin saldırısının ardından verilen karşılıkta 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekat bölgesindeki Dabık Üs Bölgesine dün gece teröristler tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi. Teröristlerin saldırısına Mehmetçiğin “güçlü bir şekilde karşılık verdiği” bildirilen açıklamada, “Bölgedeki terörist hedeflere yönelik gerçekleştirilen misilleme atışlarında 26 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca söz konusu atışlara ilişkin görüntülere de yer verildi.

OPERASYON BÖLGESİNDEN ŞEHİT HABERİ GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Piyade Uzman Çavuş Recep Parlak’ın şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 30 Eylül 2023 tarihinde, teröristlerce yapılan taciz atışı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen P. Uzm. Çvş. Recep Parlak’ın tedavi gördüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen, 5 Ekim tarihinde şehit olduğunu duyurdu.

MSB tarafından Bakan Yaşar Güler’in imzasıyla yapılan açıklamada, “Kahraman silah arkadaşımız, 5 Ekim 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dilerim” denildi.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti