Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıkılsın; park yapılsın – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı
Yıkılsın; park yapılsın

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kent merkezinde sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapılan alanlarda, Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yarım Elma Gıda Bankası ile İscehisar TOKİ Konutlarında ve Seydiler Kasabası yakınlarında bulunan “Anadolu Açık Hava Müzesi Frigya” inşaat alanında incelemelerde bulundu.
EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN TALİMAT VERDİ
Sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapılan alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Kurum ile Vali Mustafa Tutulmaz yetkililerden bilgiler aldı. Afyonkarahisar’daki kültürel ve tarihi dokunun çok önemli bir değerinin olduğunu belirten Bakan Kurum, bu dokunun korunması adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve il yönetiminin el ele vereceğini söyledi.
Sokak sağlıklaştırma çalışmalarının son durumuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten’den bilgi alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eksik gördüğü noktalarla ilgili bazı talimatlarda bulundu.
“TARİHİ DOKUYA UYGUN DEĞİL..!”
Yapılan sokak sağlıklaştırmalarının, bölgenin kültürel değerlerini yansıtan geçmişten günümüze gelmiş ve gelecek nesillere aktarmayı gerektiren önemli bir proje olduğunu belirten Bakan Kurum; evlerin dışındaki görüntü kirliği yapan kabloları Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ile görüşerek düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca bir sokaktaki kaldırım çalışmasının tarihi dokuya uygun olmadığı konusunu Başkan Yardımcısı Örten’e aktaran Bakan Kurum, çalışmaların tarihi dokuya uygun olması için yeniden yapılması gerektiğini söyledi. Bakan Kurum, konu ile ilgili Belediye’nin yetersiz kaldığında kendilerinin de devreye girerek konunun çözülmesi için çalışma yapacaklarını da söyledi.

 
ESKİ KARAKOL BİNASININ OLDUĞU ALANA PARK YAPILSIN
Ayrıca Cumhuriyet İlkokulu’nun alt kısmında kalan eski Yukarı Pazar Karakolu olarak bulunan binanın da Valiliğe veya Belediyeye tahsis edilerek alanın parka dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Bakan Kurum, “Beton örme bu bina tarihi dokuya uygun değil. Aciliyetle yıkılması lazım. Bu kadar güzel tarihi dokunun olduğu noktada bu bina göze batıyor. Binanın yıkılması ile Mevlevi Müzesi silüeti ortaya çıkacaktır. Bina yıkılıp buraya park yapılmalı” dedi.
BEZ TORBA DAĞITTILAR
Bakan Kurum, Vali Tutulmaz ve beraberindekiler daha sonra Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yarım Elma Gıda Bankası’nda incelemelerde bulunurken, yapılan yardımlar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar ve dernek binasında bulunan vatandaşlara bez torba dağıttılar. Bakan Kurum çevreye karşı duyarlı olunması ve poşet yerine artık bez torba kullanılması gerektiğini işaret etti. İnceleme sırasında vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Bakan Kurum, Afyonkarahisar halkının daha mutlu, daha huzurlu ve daha yaşanabilir ortamlarda hayatını devam ettirmesi için gayretlerin süreceğini belirtti.
TOKİ KONUTLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler İl merkezindeki incelemelerinin ardından İscehisar TOKİ Konutlarında incelemeleri sırasında, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar. TOKİ konutlarının içine giren ve burada açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, il merkezlerinin yanında ilçelere de büyük önem verdiklerini ve ilçelerde yaşayan vatandaşların da ev sahibi olması için çalışmalara hız kazandırdıklarını sözlerine ekledi.
“FRİG ESERLERİ AFYON’A AYRI BİR ÖNEM KAZANDIRIYOR”
Programının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem planı kapsamında açıkladığı “Anadolu Açık Hava Müzesi Frigya” inşaat alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Frig eserlerinin Afyonkarahisar’a ayrı bir önem kazandırdığını söyleyen Bakan Kurum, kültürel varlıkların turizme en iyi şekilde kazandırılması adına projeler yaptıklarını belirtti.
Bakan Kurum’a incelemeleri sırasında, Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkan Vekili Osman Çakıcı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, AK Parti Belediye Başkanı Adayı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ve bakanlık bürokratları eşlik etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti