Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“17-25 Aralık yolsuzluk mu, darbe mi? Araştıralım”

Bu haberin fotoğrafı yok
“17-25 Aralık yolsuzluk mu, darbe mi? Araştıralım”

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu, TBMM Genel Kurulu’na “rüşvet ve yolsuzlukların çok boyutlu olarak araştırılması”na yönelik bir araştırma önergesi verdi ancak bu önerge AKP Grubu’nun oyları ile reddedildi. Bu önergenin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında ise AKP’li Milletvekilleri tarafından,17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nun kumpas olduğu, paralel yapının bu yolla darbe teşebbüsünde bulunduğunu ve ortaya çıkan ses kayıtlarının montaj ve sahte olduğunu ifade edilmişti.
MHP Parti Grubu adına söz alan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, öncelikle rüşvet ve yolsuzluğun tüm toplumsal teşkilatların mücadele etmeye çalıştığı, devlet otoritesini sarsan, adalete olan güveni yok eden organize ve bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirterek Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluşundan bu yana özellikle siyasi yönetimlerin başını çektiği birçok olaydan dolayı rüşvet ve yolsuzluk konusunda acı tecrübeleri bulunduğunu söyledi.
YOLSUZLUĞUN TANIMI  YENİ BAŞTAN YAPILDI
Parsak, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerine yüklenerek, “O kadar cüretkâr davrandılar ki ülkemizde rüşvet ve yolsuzluğun tanımı adeta yeni baştan yapıldı. AKP hükûmetleri döneminde rüşvet ve yolsuzluk humus hakkıyla açıklandı. Çalıyoruz ama devletin parası değil, müteahhittin parası, denildi” şeklinde konuştu.
17-25 Aralık Soruşturmaları sırasında 4 Bakanın medyaya yansıyan konuşmalarına da değinen Mehmet Parsak, “Bir yandan hırsızların önüne yatma taahhüdünde bulunup diğer yandan ‘Sana bir şey sorarlarsa böyle diyeceksin tamam mı oğlum, tamam mı oğlum?’ denildi. Bir peçetenin üzerine yazılan “Aldım-verdim” notlarıyla 700 bin dolarlık bir saatin satın alınabileceğine inanmamız beklenildi” dedi.
YÜCE DİVANDOSYALARI AKLANIYOR
İktidar partisinin Yüce Divan’a gönderilmek üzere TBMM’ye gelen dosyaları aklamaya çalıştığını da kaydeden Mehmet Parsak, “Biz rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan bakanların, harama kalkan ellerle, burada, yüce Meclis’in çatısı altında Yüce Divan’dan kurtarılmasını da, bakanlarınızın ‘Bizi Yüce Divan’a göndermeyin’ diye yalvardıklarını da unutmadık. ‘Ben Yüce Divan’a gidersem peşimden Bilal de gelir.’ diyenleri de unutmadık. Gizli toplantılarınızda ‘Halkın içine çıkamıyoruz, bu bakanları yargılayın.’ diye çırpınan partililerinizi de unutmadık” dedi.
GELİN, SİZİN DEDİKLERİNİZİ ARAŞTIRALIM
Mehmet Parsak, “Şimdi diyoruz ki: Araştıralım! Madem rüşveti araştıramıyoruz, madem yolsuzluğu araştıramıyoruz, madem hukuktan korkuyorsunuz, adaletten korkuyorsunuz, Yüce Divandan, yargılanmaktan korkuyorsunuz, o zaman sizin bahanelerinizi araştıralım. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kriptolu telefonları dinlendi mi? Dinlendiyse ortada bir montaj yok demektir. Yok, dinlenmediyse, kayıtlar montajsa bunu kimler yaptı? Bunu yapan kişileri kimler göreve getirdi? Bugüne kadar başka hangi montajları yaptılar, paraları polisler mi koydu? Bu paraları polisler koyduysa bu paralar neden polislere değil de başkalarına faiziyle iade edildi.Gelin sizin iddialarınızı araştıralım! Kumpas mı, darbe mi, kim ne yapmış, kim paralel ile ilişkiliymiş görelim, buna da “hayır” derseniz iki dünyada bu yükün altından kurtulamazsınız. Kendi sözlerinizi, kendi gerekçelerinizi, kendi bahanelerinizi kendiniz yalanlamış olursunuz. Biliniz ki tarih olaylar yaşandıktan çok sonra yazılır. Bugün burada bulunan herkesin tarihte yer almak istediği şekilde davranacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti