Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ Senatosu akademik takvim için toplanacak

AFSÜ Rektörü Prof. Dr.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, öğrencilerin sağlık problemi yaşamadan öğrenimini nasıl tamamlayacağı, sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağı konularının ilgili birimlerce değerlendirildiğini kaydederek, konuyu 11 Mayıs 2020 tarihli Senato Toplantısında karara bağlayarak açıklama yapacaklarını belirtti

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversite yetkili kurullarının Koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakinen ve dikkatle takip ettiğini belirtti. Okumuş, üniversite yönetimi olarak önceliklerinin, öğrencilerin, akademik ve idari personelin sağlığı ve güvenliği olduğunu vurguladı.
“EN UYGUN PLANLAMALAR VE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı, YÖK ve diğer yetkili kamu kurumlarından gelen bilgiler ve alınan önlemler doğrultusunda üniversitedeki öğretim süreçlerinin, öğrencilerin seyahat imkânları ve derse uyum sağlayabilmenin sosyal koşullarının hazır olup olmaması gibi hususlar dikkate alınarak, 6 Nisan 2020 tarihinden bu yana uzaktan eğitim ile sürdürüldüğünü kaydetti. 4 Mayıs 2020 tarihli Kabine Toplantısında alınan, üniversitelerin 15 Haziran 2020 itibariyle akademik takvime dönebileceğine ilişkin kararın herkesçe bilindiğini belirten Okumuş, “Kararda, ‘Devletin ilgili kurumları tarafından 1 Haziran 2020’den itibaren 14 gün boyunca Kovid-19 salgınının kontrol altına alındığının ve kesin düşüşe geçtiğinin beyan edilmesi koşuluyla’ geçerlilik kazanabileceği belirtilmektedir. YÖK tarafından 5 Mayıs 2020’de yapılan açıklamada ‘Üniversitelerimizin senatolarının kendi koşullarını dikkate alarak kendilerine en uygun takvimi belirleyebileceği, dönem sonu sınavları ve öğrenci başarısının değerlendirilmesinin, üniversitelerce belirlenen hukuki açıdan şeffaf, açıklanabilir ve denetlenebilir ilkeler doğrultusunda yapılacağı’ ifadeleri yer almaktadır. Bu açıklamalar dikkate alınarak, öğrencilerimizin bu sıkıntılı süreçte sağlık problemi yaşamadan öğrenimini nasıl tamamlayacağı, sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağı konuları ilgili birimlerimizce değerlendirmiş olup, 11 Mayıs 2020 tarihli Senato Toplantısında karara bağlanarak, kamuoyuna ve değerli öğrencilerimize duyurulacaktır. Öğrencilerimizi mağdur etmeyecek ve bu zorlu sürecin getirdiği sıkıntıları minimuma indirecek en uygun planlamaların ve çalışmaların yapıldığından şüpheniz olmasın. Öğrencilerimizi özledik. Mezun olacak öğrencilerimize gelecek hayatlarında başarılar, bir sonraki döneme geçecek öğrencilerimize de en kısa sürede tekrar birlikte olmak dileklerimi sunarım.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti