Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’de 2. Erdoğan dönemi

AK Parti’de ‘İkinci Erdoğan’
AK Parti’de 2. Erdoğan dönemi

AK Parti’de ‘İkinci Erdoğan’ dönemi dün yapılan olağanüstü kongreyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da yapılan olağanüstü kongrede AK Parti’nin genel başkanlığına seçildi. Halkoylaması sonrasında partili cumhurbaşkanlığı uygulamasına geçilmesiyle birlikte başlayan Erdoğan’ın genel başkanlık süreci böylece tamamlanmış oldu.
AK Parti’nin dün yapılan olağanüstü kongresi Türkiye Cumhuriyeti ve Türk siyaseti bakımından büyük önem taşıyordu. Tüm dikkatlerin çevrildiği kongrede Afyonkarahisar açısında da önemli kararlar alındı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali özkaya AK Parti’nin Merkez Diiplin Kurulu’na yeniden seçilirken, bir diğer AK Parti Milletvekili Hatice dudu Özkal da Merkez Karar Yönetim Kurulu yedek üyeliğine yeniden seçildi. AK Parti’nin tepe yönetiminde Afyonkarahisar7dan yer alan iki isim Özkaya ve Azkal oldular.
BELEDİYELERLE
 İLGİLİ UYARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’nin 3. Olağanüstü kongresinde belediye başkanlarına mesajı gönderdi. Erdoğan kimlerle yola devam edeceğini açıklayarak, “Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.
Bu sözlerin referandumda kendi il ve ilçelerinde kaybeden belediye başkanlarına dönük olduğunu ifade edildi.
TEŞKİLATLARDA DEĞİŞİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti 3. Olağanüstü kongresinde teşkilat yapısına dair sinyali verdi. Erdoğan, kongre sonrası teşkilatların yenileneceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
“18- 25 yaş aralığındaki genç kadrolarımızın il, ilçe belde teşkilatlarımızda yer almasını istiyorum. Buradan söylüyorum kongrenin ardından il, ilçe ve belde teşkilatlarımız yenilenecek ve gençleşecek.” dedi.  
HÜKÜMET’TE DEĞİŞİKLİK
Öte yandan dün yapılacak kongrenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ya da en geç yarın, yeni seçilen MKYK’yı (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) toplayarak, MYK (Merkez Yürütme Kurulu) üyelerini belirlemesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda da değişlik bekleniyor. Bilindiği üzere AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu AK Parti Hükümetleri’nde en uzun süredir Bakanlık yapan isimlerden birisi olarak yer alıyor. Kabine düzenlemesinde Eroğlu’nun yerini koruması tüm Afyonkarahisarlılar’ın ortak temennisi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti