Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ UTF’den örnek etkinlik – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi  (AKÜ)
AKÜ UTF’den örnek etkinlik

Afyon Kocatepe Üniversitesi  (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü (UTF), konserden elde edilen mavi kapak ile alınan bir tekerlekli sandalyeyi, Hakkâri’de bulunan bir engelli vatandaşa gönderdi.
AFYON’DAN HAKKÂRİ’YE YARDIM ELİ
Üç tekerlekli sandalyeden bir tanesi Türkiye’nin bir ucundaki Hakkâri’de tek başına yaşayan yaşlı engelli bir bayana gönderildi. Proje ile ilgili bilgi veren UTF Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, “11 Aralıkta bir konser düzenledik. Konsere giriş için sadece 10 adet mavi kapak aldık. Bu toplanan kapaklarla 3 tane tekerlekli sandalye temin ettik. Bu sandalyelerden bir tanesini de bizim mezunlarımızdan olan ve şu anda Hakkâri’de öğretmenlik yapan Gülsüm Deveci öğretmenimiz istedi. Onunla irtibata geçtik. Çalıştığı okulun müdürü Sıtkı Zerek ile de diyaloğa geçtik ve bir vatandaşın tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Bizde bu sandalyelerin birini Gülsüm hocamıza gönderiyoruz. İnşallah ihtiyaç sahibi kişiye ulaşacak. Bu organizasyonda tekerlekli sandalyenin Hakkâri’ye ulaşmasında PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir de katkı sağladı. Ona da çok teşekkür ediyoruz” dedi.
PROJELER DEVAM EDECEK
Konserden elde edilen tekerlekli sandalyelerden birinin Afyonkarahisar’da ihtiyaç sahibi bir kişiye verileceğini belirten Yaman, “Üç tane sandalye elde etmiştik. Birini Hakkari’ye gönderdik. Bir tanesini Ankara’da bir ihtiyaç sahibi olduğunu öğrendik ve oradan istiyorlar. Diğerini de Afyonkarahisar’da bir ihtiyaç sahibine vereceğiz. Doğusu ve batısıyla güzel bir ülkeyiz. Burunu doğuya, diğerini iç Anadolu’ya göndereceğiz. Bundan sonrada bölge ve yer seçmeden sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz” diye konuştu.
PROJE ANLAMLI VE GÜZEL
AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir konu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Sosyal sorumluluk projeleri sonrasında gelen tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştığını görmek bizi mutlu ediyor. Ne kadar anlamlı, ne kadar güzel olduğunu görüyoruz. Bundan sonra projelerimiz devam edecek. Önümüzdeki günlerde Mardin’de bir okula kütüphane oluşturmak için kitap kampanyasına başlayacağız. Çalışmalarımızla öğrencilerimize ve kulüplerimize değer katmaya çalışıyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti