Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Avukatlık diğer mesleklerden bir adım önde”

Gün FM’de yayınlanan Gündem
“Avukatlık diğer mesleklerden bir adım önde”

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Afyonkarahisar Baro Başkanı Avukat Turgay Şahin konuk olarak katıldı. Şahin programda çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapılan 2. Avrasya Hukuk Kurultayı Avukatlık Mesleği ve Barolar Çalıştayı programına katıldığını belirten Şahin, Bakü’de mesleki açıdan verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.
“AVUKATLIK KUTSAL VE ZEVKLİ BİR MESLEK”
Avukatlık mesleğinin önemine değinen Şahin, “Avukatlık ücret karşılığı yapılan alelade bir meslek değil. Tüm mesleklere elbette saygımız sonsuz. Helal rızık sağlayan her meslek başımızın tacı ama avukatlık mesleği birazda kendi mesleğimiz olması hasebiyle mi öyle görüyoruz ama sanırım değil. Objektif olarak bakıldığında diğer mesleklerden şöyle bir adım önde gibi görüyorum. Çünkü insanı tanımlayacağımız şey hakları, yani başka varlıklardan başka canlılardan işte bir takım temel özellikleri ile ayrılıyor. Gerçekten insanların medet umduğu tek meslek gurubu ve çoğu kere yalnız kalıyorsunuz. Sağınızda ve solunuzda hiç kimsenin olmadığı durumlarda işte o hak sahibinin hakkını almak için mücadele ediyorsunuz. Bu anlamda da kutsal ve zevkli bir meslek. Manevi tatmini en yüksek meslek Avukatlıktır diyorum. Belki doktorlukla yarışır bu konuda. Bir canı kurtarmakla bir hakkın sahibine ulaşmasını sağlamak çok benzer şeyler. Çünkü insanlar hakları olmadan yaşayamazlar. Yani hayat hakkı ile bağlantılı birçok şey aslında bu anlamda hastasını kurtaran bir doktorun duyduğu manevi hazla hakkına ulaşmasını sağladığı müvekkilinin sevincine ortak olan avukatın yaşadığı manevi haz çok benzer.” diye konuştu.
Okumayan bir toplum olduğumuzun altını çizen Şahin, teknolojiden yararlanarak günümüz gençlerinin okumaya ilgilerinin çekilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti