Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklarınızı Ülkü Ocakları’na güvenle gönderiniz”

Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl

Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, Ülkü Ocakları’nın yüzyıllar önce Hoca Ahmet Yesevi’nin dergâhında yanan ateşin bugün tüten ocağı olduğunu dile getirerek, Ülkü Ocakları’nın dünyanın en büyük gençlik hareketi olduğunu belirtti. Diler, Ülkü Ocakları’nın bilim, spor ve akademi alanında tamamen öncü olması için çalışmalar yapıldığını söyleyerek. “Ocakta çay içen dışarıda uyuşturucu içmez. Tüm ailelerimiz evlatlarını güvene güvene Ülkü Ocağı’na gönderebilir” dedi

 

3 Aralık 2021 tarihinde Afyonkarahisar Ülkü Ocağı İl Başkanı olarak atanan Oğuz Kağan Diler Gazeteniz Kocatepe’ye Ülkü Ocaklarının faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
“ÜLKÜ OCAKLARI İLE
KÜÇÜK YAŞTA TANIŞTIM”
Kendisi hakkında gazetemize bilgiler veren İl Başkanı Diler, öğrenim hayatını Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiğini ve Ülkü Ocakları ile çok küçük yaşlarda tanıştığını belirtti. Diler, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu oldum. 3 Aralık 2021 tarihinde Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım beyin takdirleri ile Afyonkarahisar İl Başkanlığına atandım. Bunun öncesinde Ülkü Ocakları ile 14 yaşında tanıştım. Ülkü Ocakları çatısında büyüdüm. Mevcutta okuduğum lise başkanlığından üniversite başkanlığına, ondan sonra mevcut Ocak başkanlığı yönetimlerin de yer aldım. 3 Aralık 2021 tarihinde atandığım görevi ömrüm boyunca şeref nişanesi olarak taşıyacağım. Allah bize görevimizi layıkıyla yapmak nasip eylesin. Çünkü biz buraya gelen her çocuğun vebalinin kendi üzerimizde olduğunu düşünüyoruz. Göreve daha yeni geldik çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.
“ÜLKÜ OCAKLARI DÜNYANIN EN BÜYÜK GENÇLİK HAREKETİDİR”
Ülkü Ocakları hakkında bilgi veren İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, Ülkü Ocakları’nın, yüzyıllar önce Hoca Ahmet Yesevi’nin dergâhında yanan ateşin bugün tüten ocağı olduğuna dikkat çekti. Diler, “Ülkü Ocakları olarak dünyanın en büyük gençlik hareketiyiz. Ülkü Ocakları 1968 yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş öncülüğünde, değerli büyüklerimizin öncülüğünde kurulmuş bir Eğitim ve Kültür Vakfıdır. Ülkü Ocakları olarak gençlerin yetişmesi ile ilgili Türklük şuur ve bilinci, İslam ahlak ve fazileti çerçevesinde kurulmuş bir vakıftır. Burada Ortaöğretim ve Üniversiteli kardeşlerimize çeşitli aktiviteler, seminerler veriyoruz. Gençlerimize geleceğin ulvi kadrolarında yer alacak şekilde katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi
“OCAK OLARAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ UYUŞTURUCU
İLE MÜCADELE”
Ülkü Ocaklarının çalışmaları ile ilgili bilgi veren İl Başkanı Diler, İl Başkanlığı olarak, Genel Merkeze bağlı çalışmalar sürdürdüklerini belirtti. “Afyonkarahisar Ülkü Ocağı olarak sürekli Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları ile irtibat halindeyiz. Onların bize göndermiş olduğu faaliyet raporlarını ve kendi özel faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gelen faaliyet raporlarını alt kademedeki teşkilatlarımıza, İlçe Ocak Başkanlarına ileterek, çalışmalarımızı eş zamanlı olarak tüm Afyon genelinde gerçekleştiriyoruz. Biz Faaliyetlerimizi gençleri ‘z kuşağı’ denilen illetin elinden alıp, yaş ortalaması çok aşağıya düşmüş uyuşturucuyla mücadele konusunda gençlerimizi bu bataklıktan çekip ecdatlarına yakışır bir genç olarak yetiştirme yolunda faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Faaliyetlerimiz haftalık olarak düzenleniyor. Ortaöğretim birimimizde ortaöğretim teşkilatlarımıza, Genel Merkezimizden gelen seminer konularıyla alakalı, üniversite kendi bünyesinde ayrı bir seminer işliyor. Ocak olarak öncelikli hedefimiz uyuşturucu ile mücadele etmek. Ortaöğretim ve üniversitede uyuşturucu ile mücadele seminerleri düzenliyoruz. Faaliyetlerimizi sadece Afyon genelinde de değil, bölgesel olarak gerçekleştiriyoruz.” ifadelerinde bulundu.
ÜLKÜ OCAKLARI’NIN EN
KAPSAMLI ÇALIŞMASI ‘ODAK 2023’
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak hayata geçirdikleri çalışmaları aktaran Diler, Ülkü Ocaklarının bilim, spor ve akademi alanında tamamen öncü olması için çalışmalar yapıldığını ve kendilerinin de bu çalışmaları gençlere aktardıklarını dile getirdi. Diler, “Yarıyıl tatilinde öğrencilerimize liderimiz Devlet Bahçeli’nin hediyesi olan ‘ODAK 2023’ programlarını dağıttık. ODAK 2023 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın öncülüğünde hazırlanan bir hızlı anlayarak hızlı okuma projesidir. Bilindiği üzere her şeyin başı okumak, Türk gençliğinin de en büyük eksiklerinden bir tanesi kitap okumak. Bununla alakalı Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızın yaptığı proje ‘ODAK 2023’ ciddi anlamda gençler için bulunmaz bir nimet. İnsan beyni normal olarak dakikada 200-250 kelime okuma haznesi var. Ancak yapılan araştırmalara göre insan beyni dakikada 900 kelimeye kadar kelime okuyabiliyormuş. Bu ODAK 2023 yazılımı ile gençlerimiz hızlı okumayla alakalı yüzde 300’e yakın artış kazanıyorlar. Hem anlayarak hızlı okuma hem odaklanmayla alakalı yapay zekâ teknolojisi kullanılarak kişiye özel bir program. Biz bu proje ile okuma alışkanlığını üst düzeye çıkarıyoruz. Bunun en büyük avantajı gençlerin sınavlarda uzun süre alan uzun paragraf sorularını anlayarak hızlı okuyarak en kısa sürede çözüme kavuşturacaklar. Bu ODAK 2023 yazılımımız Türk gençliğinin öncülüğünde sadece gençlerin değil, bütün Türk milletinin hizmetindedir. Karnesini getiren gençlerimize de hala ODAK 2023’ün lisansını ücretsiz olarak kardeşlerimize hediye edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.
ORTAÖĞRETİM TEŞKİLATIMIZ YILLARDIR EN KALABALIK TEŞKİLATIMIZDIR
Yıllardır süre gelen bir gelenek olan gençlerin Ülkü Ocaklarına bir sevdası olduğunu ve en fazla dönüşü ortaöğretim gençlerinden aldıklarını vurgulayan Diler, “Bu dönem zarfında yaptığımız eğitim faaliyetleri ile alakalı programlarımızı bu yönde devam ettirdiğimiz için, sadece ortaöğretimdeki öğrenciler bünyesinde değil, öğrencilerin aileleri noktasında da dönüşler alıyoruz. Bunun en güzel örneğini karne hediyesini Ülkü Ocakları olarak yarıyıl tatilinde dağıtırken gördük. Hiç Ocakla alakası olmayan, hiç Ocağa gelmeyen insanlar çocuklarının ellerinden tutup Ocağa geldiklerinde biz çok mutlu olduk. Dışarıya karşı görüntümüzün güzel olduğunu biliyoruz ama bunun dönüşünü ailelerden almak bizi çok mutlu etti. Ortaöğretim teşkilatımız yıllardır en kalabalık teşkilatımızdır. Biz zaten her zaman önceliğimizi ortaöğretim teşkilatına veriyoruz. Yetişme çocukken başlar. Ortaöğretim teşkilatları olarak satranç turnuvaları, okuma yarışmaları düzenleniyor. Ülkü Ocakları olarak Genel Merkez bünyesinde Türkiye’nin en büyük çevrimiçi deneme sınavı yapıldı. Ortaöğretim teşkilatımızı hep bu şekilde okumaya, bilgiye, ilime, gelişmeye yönelik hareketlere sürüklüyoruz ve ciddi anlamda çok güzel dönüşler alıyoruz. Şu an için her lisede teşkilatımız bulunmakta. Bizim sürekli söylediğimiz bir söz var. ‘Ocakta çay içen dışarıda uyuşturucu içmez’ diye. Tabii bu çay şerbetli bir çay değil, bizim burada anlatmak istediğimiz bizler burada çocuklarımızın, kardeşlerimizin geleceği ile alakalı planlanmalarına yardımcı olmak ve onları kötü yoldan çekip gelişimlerini sağlamak amacıyla bu Ocak’lar da eğitim ve seminerler veriyoruz. Ortaöğretimin dışında Üniversite de her Fakülte de bir teşkilatımız mevcut. Erenler bölgesinde mevcutta 8 adet ülkü evimiz var. Buraya gelmeyen üniversiteli gençlerimiz eğitimlerine bu ülkü evlerimizde devam ediyorlar. Mart ayının sonuna yakın üniversitede büyük bir konserimiz olacak. Sanatçı Ali Kınık gelecek.” diye konuştu.
“GENÇLERİMİZİ OCAĞIN
İÇERİSİNE ÇEKİYORUZ Kİ YÜRÜDÜKLERİ YOL BELLİ OLSUN”
Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerini, çalışmalarını Türkiye genelinde çok yüksek katılımlarla yaptıklarını ve bu çalışmaları sosyal medyanın gücü ile ailelerinde farkına vardığını ifade eden Diler, “Hem ortaöğretimden hem de ailelerinden çok güzel geri dönüşlerimiz var. Gençler arkadaş çevresi ile yanlış yollara sapabiliyor. Aileler bir süre sonra bu yanlışa müdahale edemeyebiliyor. Biz bu noktada teşkilatlanarak liselerde gençlerimizi Ocağın içerisine çekiyoruz ki burada arkadaş çevreleri de kendileri gibi olsun, yürüdükleri yol da belli olsun. Ocaklarımızda, 16 Türk devletinden, atalarından başlayıp, Orta Asya’dan itibaren Türk’ün ne olduğunu, ataların, ecdadın ne olduğunu gençlerimize hatırlatıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk gençliği ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ demiş. Biz gençlerin damarlarındaki bu asil kanı, hatırlatmak için bünyemize çağırıyoruz. Ailelere şu şekilde sesleniyoruz. Çocuklarınızı Ülkü Ocaklarına gönderin. Ülkü Ocaklarında çay içen, yemek yiyen Fatih olur, Alparslan olur, Başbuğ olur, Atatürk olur. Ülkü Ocakları Afyon İl Başkanlığını tüm Afyonkarahisar halkına da her zaman açıktır.” dedi.
“ÜLKÜ OCAKLARI
VİZYONU VE MİSYONU
NET BİR KURUMDUR”
Ülkü Ocakları’nın vizyonu ve misyonunun net bir kurum olduğunu vurgulayan Diler, “Bizden önceki Ocak Başkanları da bizimle aynı düşüncelerde devam etmişlerdir. Biz de bu vizyon ve misyon doğrultusunda devam etmeyi sürdüreceğiz. Benim şahsi olarak daha fazla yükleneceğim konu göreve geldiğim ilk günden itibaren uyuşturucu ile mücadele olacak. Biz kendi ekibimiz olarak bu konuyla alakalı birçok çalışma yapıyoruz. Göreve geleli yaklaşık 1 buçuk ay önce gelmiş olmamıza rağmen uyuşturucu ile alakalı 2 tane seminer verdik. Bundan sonra da bununla alakalı broşürleri okullara dağıtarak gençlerimize nüfus etmeye çalışacağız. “ şeklinde konuştu.
>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti