Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyetimizin Kazanıldığı topraklardan, Çanakkale Şehitlerimize selam götürün”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Cumhuriyetimizin Kazanıldığı topraklardan, Çanakkale Şehitlerimize selam götürün”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, “Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi” kapsamında ilimizden Çanakkale iline 40 kişilik öğrenci grubu gitti

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin, Çanakkale ve Milli Mücadele Destanının önemini kavramalarına katkıda bulunmak, eğitici etkinlikler ortamında farklı farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin bir birleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, başarılı öğrencilerin ödüllendirilerek diğer öğrencilerin özendirilmesini teşvik etmek amacıyla, “Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi” kapsamında ilimizden Çanakkale iline 40 kişilik öğrenci grubu, 2 öğretmen nezaretinde Hükümet Konağı önünden hareket etti.
Öğrencileri uğurlamada İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Demir ve öğrenci velileri hazır bulundu. Geziye katılacak öğrencilere bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, “Cumhuriyetimizin Kazanıldığı topraklardan, Çanakkale Şehitlerimize selam götürünüz. Bu toprakların nasıl vatan yapıldığını nasıl mücadele verildiğini, atalarımızın kan dökerek bu vatanı bizlere ne zorluklarla teslim ettiğini yerinde göreceksiniz. Bu geziyi iyi değerlendirip, çok çalışarak vatan borcumuzu yerine getirmeliyiz” diye konuştu. Afyonkarahisar’dan Çanakkale’ye giden öğrenciler önce Ankara’ya giderek Anıtkabir, Etnografya Müzesi ,Namazgah Tepe, Cumhuriyet Müzesi (2. Meclis Binası )Polatlı Dua Tepe’yi ziyaret edecekler. Öğrenciler daha sonra Çanakkale İline geçerek burada da, Kilit Bahir Kalesi ve Mecidiye Tabyalar, Seyit Onbaşı Anıtı, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Kabatepe Müzesi, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı Siperleri, Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi, Aynalı Çarşı (Serbest zamanda) Şahindere Şehitliği’ni ziyaret edecekler.
Gezide 1.grup öğrenci kafilesine, Milli Piyango Anadolu Lisesinden öğretmen İbrahim Atay ,Emir Murat Özdilek Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinden, Öğretmen Mine Korkmaz eşlik edecekler.
Gezi kafilesi 1 Kasım 2011 Salı günü Afyonkarahisar’a geri dönecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti