Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Döngüsel ekonomi eğitim projesi kabul edildi

Kent ve İnsan Derneği

Kent ve İnsan Derneği tarafından Zafer Kalkınma Ajansına sunulan “Döngüsel Ekonomi Eğitimi” isimli proje, Teknik Destek Programı 4. Dönem değerlendirmeleri sonucunda desteklenmeye değer bulunarak kabul edildi

 

Proje kapsamında kamu ve yerel yönetim çalışanları ile sivil toplum kuruluşlarının çalışanlarına Döngüsel Ekonomi Eğitimi verilecek. Döngüsel Ekonomi Eğitimi, 24 Mart 2022 Perşembe günü saat 9.00’da Afyonkarahisar Belediyesi 5. katta bulunan Belediye Meclis Salonunda başlayacak. Eğitim, 24-25-26-27 Mart 2022 tarihlerinde dört gün olarak aynı yerde, 9.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
“TÜRKİYE’DE
1395 BELEDİYE ATIK HİZMETİ VERİYOR”
Konu ile ilgili olarak Kent ve İnsan Derneği tarafından yapılan açıklamada, “TÜİK Tarafından gerçekleştirilen tüm belediyelere uygulanan 2018 yılı Belediye Atık İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre ülkemizde bin 399 belediyenin bin 395’inde atık hizmeti verildiği tespit edildi. Atık hizmeti veren belediyelerin 32 milyon 209 bin ton atık topladığı belirlendi. Kişi başı toplanan günlük ortalama atık miktarı 1,16 kg olarak hesaplandı Anket sonuçlarına göre 2018 yılında belediyelerde toplanan kişi başı günlük ortalama atık miktarı 1,16 kilogram olarak hesaplandı. Üç büyük şehirde ise toplanan kişi başı günlük ortalama atık miktarının İstanbul için 1,28 kilogram, Ankara için 1,18 kilogram ve İzmir için 1,36 kilogram olduğu tespit edildi. Belediye atıklarının yüzde 67,2’si düzenli depolama tesislerine gönderildi. Atık hizmeti verilen belediyelerde toplanan 32 milyon 209 bin ton atığın yüzde 67,2’si düzenli depolama tesislerine, yüzde 20,2’si belediye çöplüklerine ve yalnızca yüzde 12,3’ü geri kazanım tesislerine gönderiliyor. Yüzde 0,2’si ise açıkta yakılarak, gömülerek, dereye veya araziye dökülerek bertaraf edildi.” ifadeleri kullanıldı.
“KATI ATIKLARIN YÜZDE 12’Sİ TÜRKİYE’DE GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”
Açıklamanın devamında, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda katı atık miktarında büyük artış yaşanmaktadır. Ülkemiz genelinde yılda 32 milyon 209 ton atık oluşurken, atık kaynaklı çevresel ve ekonomik problemler, basta yerel yönetimler olmak üzere ilgili çevreleri yönetimleri daha çok geri dönüşüm projesini hayata geçirmeye itiyor. Türkiye’de oluşan atıkların sadece yüzde 15-20 si geri dönüştürülebiliyor ve dönüştürülebilen bu miktardan senelik 5 milyar dolar ciro elde edilmektedir. Türkiye’de toprağa gömülen geri dönüştürülebilir atıklar ekonomik değeri 15 milyar TL’nin üstündedir. TÜİK’in gerçekleştirdiği ankette de net bir şekilde görülmektedir ki ülkemizdeki toplam katı atık miktarından sadece yüzde 12 gibi küçük bir kısmı geri dönüş görüldüğü, bunun da hem gezegenimizin yaşamsal sınırlarını geri dönülmez bir şekilde etkilerken hem de ekonomik anlamda ciddi kayıplara sebep olmaktadır.” denildi.
Açıklamada, “Ayrıca, ülkemizde yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili çevreler bu ekonomik büyüklüğünün farkında değillerdir. Bu yüzden de konu ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmamaktadır. Bunun sebebi ise, alanda yeteri kadar yetişmiş eleman bulunmamasıdır. Ayrıca konu ile ilgili olarak kamuoyunda ciddi bir bilinçten de söz etmek mümkün değildir. Projemiz, dönüşüm ekonomisi ile ilgili çalışabilecek insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlayacağı gibi kamuoyunda bilinç oluşmasına da etkileri olacaktır. Projemize desteklerinden dolayı Afyonkarahisar Belediyesi’ne de teşekkürlerimizi sunuyoruz.” denildi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti