Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enerji geleceğimizdir, tasarruflu kullanalım – Kocatepe Gazetesi

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim
Enerji geleceğimizdir, tasarruflu kullanalım

Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ile Bahçeşehir Koleji, Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla düzenledikleri ortak etkinlikle öğrencileri bilgilendirdi. Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerin anlatılanlara ilgisi tam not aldı.
ELEKTRİK ÇOK ÖNEMLİ
Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İl Müdürü Mehmet Ekici, enerji tasarrufunun ülke ve şehir ekonomisi için önemine dikkat çekti. Ekici, “Elektrik, hepiniz için çok önemli. Elektrik kesintisi olduğunda hemen bizi arıyorsunuz. Biz elektrik yetmediği zaman kesinti yapıyoruz. Kesinti yapmamamız için vatandaşlarımızın tasarruf etmesi gerekiyor. Enerji bizim geleceğimizdir, tasarruflu kullanmalıyız” dedi.
GERİ DÖNÜŞÜM UYARISI
Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Abdullah Taş da öğrencileri “geri dönüşüm” hakkında uyardı. Taş, “Teneke içindeki içecekleri, su şişelerini, bisküvi ve çikolata ambalajlarını geri dönüşüm kutularına atmamız gerekiyor. İnsan bedeni, doğada 7 senede çürürken, bu saydığım nesnelerin yok olma süresi hayli uzun. Bunu dikkate alalım” diye konuştu.
BASİT ÖNLEMLERLE TASARRUF EDİLEBİLİR
Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nde görevli elektrik-elektronik mühendisi Serkan Demir ise öğrencilere tasarruf hakkında bilgi verdi. Demir, “Suda, ısınmada ve elektrikte tasarruf etme imkanımız var. Eve gittiğinizde annenizi, babanızı uyarın. Deyin ki ‘Biz tasarruf yapalım’. Dişlerimizi fırçalarken suyu kapatmamız, güneş varken lambaları kapatmamız, sarı ışık saçan ampül yerine beyaz ışık saçan ampül kullanmamız, buzdolabının kapağını boş yere açık tutmamamız, kullanmadığımız elektrikli aletlerin fişlerini prizden çekmemiz, doğalgaz kombisini oda sıcaklığı 21 derece olacak şekilde ayarlamamız, tasarruf örnekleridir” ifadelerini kullandı.
>> Murat ARISOY’un haberi

 

YARIN ÖDÜL TÖRENİ VAR
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi işbirliğiyle Enerji Tasarrufu Haftası’nı kutlama maksadıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, yarın saat 14’te Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti