Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fitch Türkiye Son Dakika Haberi

Başta ekonomi çevreleri ve yatırımcılar olmak üzere Fitch’in son dakika haberi piyasalara bomba gibi düştü. İşte Fitch Türkiye son dakika haberinin detayları.

Başta ekonomi çevreleri ve

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı.
TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTU B’DEN B+’YA YÜKSELDİ
Fitch Ratings Kredi Derecelendirme Kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun “B”den ‘B+’ya yükseltildiği, not görünümünün “pozitif” olarak belirlendiği bildirildi. Açıklamada, söz konusu not artırımının makroekonomik ve dış kırılganlıkları azaltmada para politikası sıkılaştırmasının beklenenden daha fazla önden yüklenmesi de dahil olmak üzere, Haziran 2023’teki değişimden bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin artmasından kaynaklandığı belirtildi. Enflasyon beklentilerinin hafiflediği ve dış likidite risklerinin azaldığı belirtilen açıklamada, bu durumun daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığını yansıması olduğu ifade edildi.
DÜŞÜK CARİ AÇIKLA DIŞ KIRILGANLIKLAR AZALDI
Fitch Ratings açıklamasında, pozitif görünümün ise Fitch’in Türkiye’nin genel makroekonomik politika duruşunun enflasyondaki belirgin düşüşle tutarlı olması ve daha düşük cari açık ile daha güçlü likidite tamponları açısından dış kırılganlıkların azalmaya devam etmesi yönündeki beklentisini yansıttığına da yer verildi. Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği belirtilen açıklamada, büyüme oranın 2025’te ise yüzde 3,1’e çıkabileceği kaydedildi.
YEREL SEÇİM SONUCU POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİNE YOL AÇMAZ
Açıklamada, Mart ayı sonundaki yerel seçimleri sonucunun politika değişikliğine yol açmasının beklenmediği ifade edildi. Fitch Ratings, 8 Eylül 2023’te Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yılın ardından “negatif”ten “durağan”a çıkarmıştı. Fitch’in takvimine göre Türkiye’ye ilişkin bir sonraki değerlendirmenin Eylül ayında yapılması planlanıyor.
FİTCH, TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTUNU YÜKSELTTİ
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardı. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu “B” seviyesinden “B+”ya yükseltti. Fitch, Türkiye’nin kredi görünümünü de “durağan”dan “pozitif”e çevirdi. Uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisine duyulan güven artıyor.
FİTCH KİME AİT?
Hearst Communications şirketi, Fitch Ratings kredi derecelendirme kuruluşunun yüzde 80 hissesini elinde bulunduruyor. Geri kalan yüzde 20 hisse FIMALAC SA şirketindedir. FIMALAC SA şirketi 2020 yılına kadar yönetim kurulu oylarının yüzde 50’sini elinde bulunduruyordu.
ÜLKELERİN KREDİ NOTU NE ANLAMA GELİYOR?
Ülke kredi notu, ülkenin kredibilitesi hakkında derecelendirme kuruluşlarının bağımsız görüşleri olarak tanımlanmaktadır. Ülkenin kredibilitesi ise o ülkenin politik, ekonomik ve sosyal yapısına göre belirlenmektedir.
FİTCH TÜRKİYE KREDİ NOTU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Fitch, temel senaryonun, Mart ayındaki yerel seçimlerin sonucunun politika değişikliğine yol açmayacağı yönünde olduğunu belirtti. Fitch’in bir sonraki Türkiye değerlendirmesi 6 Eylül 2024 tarihinde yapılacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti