Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Garipçe Gezilecek Yerler

Garipçe Köyü ile başlayan yolculuğunuz Rumelifeneri Köyü, Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi, Belgrad Ormanı Bentler Tabiat Parkı ve Atatürk Arboretum‘u ile devam edip, Eğri Kemer‘le de son bulabilir.

Garipçe Köyü ile başlayan

İstanbul’un yanı başında yer alan Garipçe köyü günübirlik gezi rotaları için son derece uygun yerlerden birisidir.

Garipçe Köyü ile başlayan yolculuğunuz Rumelifeneri Köyü, Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi, Belgrad Ormanı Bentler Tabiat Parkı ve Atatürk Arboretum‘u ile devam edip, Eğri Kemer‘le de son bulabilir. İstanbul merkezden 160 kilometrelik bir turdan bahsedilmektedir bu güzergahla.


Garipçe Köyü’ne Nasıl Gidilir?
Florya’dan yaklaşık 57 km mesafedeki Garipçe’ye 165 km mesafede ulaşabilirsiniz. Gidişte Maslak üzerinden Sarıyer’e tünel üzerinden geçip Garipçe Köyü’ne varabilirsiniz. Araba ile değil de toplu taşıma ile gidecekler için ise Hacıosman Metro durağından 150 Hat Numaralı İETT Hacıosman Rumeli Feneri otobüsüne binmek gerekir. Ayrıca Taksim’den de 40 Hat numaralı İETT Rumeli Feneri / Garipçe – Taksim otobüsü bulunmaktadır.

Garipçe Köyü ve Çevresi’nde Gezilecek ve Görülecek Yerler

Garipçe Köyü, Sariyer’den 10 km uzaklıkta Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri arasında yer alan küçük bir balıkçı köyüdür. Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Garipçe 3. Köprü inşaatı sonrasında daha çok tanındı. Köyün bir ucundan diğer ucunu 10-15 dakikada gezmek mümkün. Köy içindeki kahvaltı mekanları oldukça uygun yerlerdir.

Garipçe Kalesi
Garipçe Kalesi Osmanlı zamanında Sultan III. Mustafa tarafından 1757-1774 yıllarında yaptırılmış. Hem Garipçe Köyü’ne hem de Boğaza dair çok güzel bir manzaraya sahip.

Garipçe Plajları

Garipçe Köyü’nde denize girilebilecek plj ve koy da mevcut.

Rumelifeneri Köyü

Rumelifeneri Köyü Garipçe’den yaklaşık 2,6 km uzaklıkta yer alıyor. Araba ile de 5 dakikalık bir yol. Garipçe’den geçen otobüsler buraya da devam ediyor. Rumeli’nin en kuzeyinde Anadolu Feneri’nin karşısında yer alan köyün merkezinde 1910 yılından kalma bir çınar var. Çınarın çevresi kahvehanelerle çevrili.

Feneryolu Kuş Gözlemevi

Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi Orman yolu içinden 300 metre yürüyünce sizi karşılıyor. Yükseklik korkusu olmayanlar için manzarası süper.

Belgrad Ormanı Bentler Tabiat Parkı

Gözlem Kulesi’nden yaklaşık 20 km’lik mesafede Belgrad Ormanı Bentler Tabiat parkı bulunmakta. Burası daha çok piknikçiler ve yürüyüş yapmak isteyenler için güzel bir yer.

Atatürk Arboretumu

Arboretum kelime kökeni olarak ağaç kelimesinden türemiş ve bir nevi ağaç parkı ama aynı zamanda müze. Ağaç türlerinin gelişiminin gözlemlenmesi için kurulmuş bir yerdir. Burada mangal, piknik yapmak yasaktır.

Eğri Kemer (Kovuk Kemer)

Eyüp ilçesinin Kemerburgaz mevkiinde bulunan Eğri Kemer ya da diğer adı ile Kovuk Kemer Osmanlı mimari efsanesi Mimar Sinan tarafından Roma Dönemi’nden kalan kemerlerden yararlanarak 1554 ila 1564 yılları arasında yapılmış. Buraya toplu taşıma ile gelmek için 48L Göktürk Köyü-4.Levent Metro, 48E Göktürk Köyü-Eminönü, 48 Göktürk-Mecidiyeköy, 48A Göktürk Köyü-Kazlıçeşme Marmaray araçları kullanılabilir.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti