Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hedef; normal doğum, konforlu gebelik

Afyonkarahisar ve Bursa’nın pilot
Hedef; normal doğum, konforlu gebelik

Afyonkarahisar ve Bursa’nın pilot il oldukları “Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar” ismi verilen proje doğrultusunda “Doğuma Açılan Yeni Bir Kapı” biriminin açılış töreni dün sabah Devlet Hastanesi B Blok 2. katta gerçekleştirildi.
AMAÇ NORMAL DOĞUMA DESTEK
Açılış kurdelesini kesmeden önce Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Erkan Arslan proje ve birim hakkında kısaca bilgi verdi. Afyonkarahisar İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Bakanlığı desteğiyle “Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar” ismi verilen proje doğrultusunda “Doğuma Açılan Yeni Bir Kapı” birimini açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Proje ile amacın fizyolojik doğumun desteklenmesi olduğunu belirten Dr. Arslan; “Fizyolojik yani normal doğumun travmasız, güvenilir şekilde yapılması için ‘Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar’ projesini destekliyoruz. Afyonkarahisar İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan’a ve diğer katılımcılara açılışa katılımları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
MAHREMİYETE AZAMİ ÖZEN
“Doğuma Açılan Yeni Bir Kapı” biriminin açılış kurdelesini; Afyonkarahisar İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, TKHK Daire Başkanı Dr. M. Emre Yatman, Eğitim Koordinatörü Uzman Dr. Elif Güler Kazancı, THSK Daire Başkanı Uzman Dr. Sema Sanisoğlu birlikte kestiler. Doğuma Açılan Yeni Bir Kapı biriminde; Görüşme odası, gebe bilgilendirme sınıfı,  doğuma hazırlık okulu, eğitim odası bölümleri bulunuyor. Doğuma hazırlık sürecinde yapılacakların yanında gebe ve hasta mahremiyetine özen gösterileceği vurgulanıyor.
GEBE VE DOĞUMA
ÖZEL HASSASİYET
Afyonkarahisar İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan açılış sonrası proje hakkında açıklama yaptı. Başkan, Sağlık Bakanlığı’nın normal doğumu güçlendirip, sezaryen oranlarını düşürmek amacıyla “Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar” projesini geliştirdiğini söyledi. Proje için pilot olarak Afyonkarahisar ve Bursa’nın seçildiğini dile getiren Dr. Başkan; “Afyonkarahisar Devlet Hastanesi de projeye dâhil. Projenin ana amacı normal doğumu yaygınlaştırmak ve gebeleri doğuma hazırlamaktır. Bu nedenle Doğuma Açılan Yeni Bir Kapı birimi içerisinde gebe eğitimine yönelik çalışmalar yürütülecek. Doğuma hazırlanacak gebe bu birimde telkin edilerek doğumun normal sürecinde sağlanması hedeflenmektedir. Bilindiği üzere sezaryene götüren sürecin başında hastanın normal doğum korkusu geliyor. Acı ve sancı çekilmesi, mahremiyet hassasiyeti ile herkesin ortasında doğum yapmak zorunda kalmak kötü bir durum. Bizim projemizde herkes kendi evinde gibi gebeler odalara alınıp mahremiyet gözetilecek. Her gebenin başında bir ebe olacak” diye konuştu.
NORMAL DOĞUM ÖZENDİRİLECEK
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, ev ortamı gibi rahat ve mahremiyete özen gösterilen bir ortamda yapılan doğumdan sonra bebeğin hemen annesine verileceğini kaydetti. Annenin bebeği ile ten teması sağlanarak en kısa sürede anne ve bebek kavuşmasının sağlanacağını anlatan Dr. Başkan şunları söyledi: “Bebek anne kavuşması ile emzirmenin güçlendirilmesi sağlanacak. Böylece gebeliğin sağlıklı ve rahat biçimde sona erdirilmesi ile normal doğuma özendirilmek amaçlanmaktadır.” Birimin gezilmesi ve bilgilendirme ile açılış programı tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti