Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hükümet engellere rağmen sözlerini tutuyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Hükümet engellere rağmen sözlerini tutuyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı’nın 64. İl Danışma Meclisi Toplantısı dün Belediye Sosyal Tesisleri’nde saat 11.00’de başladı. İki kısımdan oluşan toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun’da katıldı.
HERKES YAPILAN
HİZMETLERİ GÖRÜYOR
Toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven gerçekleştirdi. Basına açık bölümde konuşan İGM Başkanı Salih Sel, geçen hafta Antalya’da yapılan İGM üyelerinin katıldıkları toplantıda Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve karar organı İGM’nin ne kadar fazla iş yaptığının bir kez daha görüldüğünü söyledi. Sel; “Antalya’da ki toplantıya katılan herkes buna şahit oldu. Daha parke taşı ile tanışmamış yerler olduğunu öğrendik. Halbuki biz 6,5 yıllık dönemde sadece 45 milyon TL’lik köylere parke taşı döşeme işi yapmışız. Başka illerde sulama ve kanalizasyon sorunu olan bir sürü yer olduğunu sözünü ettiğimiz toplantı da gördük. Hamd olsun kapanan beldelerimiz haricinde su ve kanalizasyon sorunu olan yerlerimiz kalmadı. Maalesef MHP Afyon Milletvekili çıkıp diyor ki, ‘Kapanan beldeler de çöpler toplanmıyor. ‘ diyor. Bunu orada yaşayan halkımıza sormak lazım. Daha önce mi iyi hizmet aldılar yoksa nüfusu 2 bin altına düşüp beldelikten köy statüsüne girdiklerinde mi iyi hizmet aldıklarını sormak lazım. Bunu herkes soruyor. Bizim tüm İGM üyelerimiz, CHP’de, MHP’de çok iyi görüyorlar. Maalesef ucuz siyaset yapıyorlar. Önümüzde ki hafta düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile rakamlarla kendilerine gereken cevap verilecektir. Hükümetimizin ne kadar doğru bir karar aldığını köye dönüşen beldelerde yaşayarak gördük” dedi.
AK PARTİ HÜKÜMETİ SÖZÜNÜ TUTTU
AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, bir önceki toplantı da 1 Kasım Milletvekili Genel Seçiminde teşkilatların yazdığı destan nedeniyle defalarca teşekkür ettiklerini hatırlattı. Bundan sonra ki teşekkür bölümünün hizmetlerle sağlanacağını yineleyen Özkal; “Seçim propaganda dönemi boyunca vaat edilen herşeyi uygulamaya başladık. Tüm televizyonlarda da izlediğiniz gibi Başbakanımız Acil Eylem Planımızı açıkladı. Acil Eylem Planımız da Sayın Başbakanımız özellikle, ‘Tüm Türk Milleti not tutabilir.’ dedi. Bu partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan ile başlayan bir gelenektir. Bu geleneğe devam ediyoruz. Biz söz verdiğimiz herşeyi yapmaya başladık. Bunun için de Acil Eylem Planımızı açıkladık. İlk olarak geçici bütçe yapmak zorunda kaldık. Başbakanımız özellikle güven oylamasından sonra gerçekten kucaklayıcı, yumuşak bir üslupla yaptığı konuşması sonrası kalıcı bütçe yapılmasını istedi. MHP müspet bakarken CHP direnci ile karşılaştık. AK Parti olarak öyle olmasa da böyle seçim beyannamemiz de verdiğimiz sözleri yerine getireceğimizi gösterdik” diye konuştu.
AK PARTİ GRUBU ÖZVERİ İLE ÇALIŞTI
AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya 64. İl Danışma Meclisi Toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi. AK Parti iktidarı boyunca Afyonkarahisar’a yapılan yatırımları daha da hızlandırmak için çalışacaklarını söyleyen Özkaya; “1 Kasım genel seçiminden sonra malum süreç huzurlu şekilde işlemeye başladı. Önce Meclis Başkanımızı seçerek meclis çalışmalarımız tamamlanmış oldu. Bütün parlamenter demokrasiler açısından meclisin en önemli iki görevi var. Birincisi bütçe kanunlarını çıkarmak, ikincisi ise hükümeti denetlemek. Bütçe kanunu bir aylık süreçte yetişmedi. Sayın Başbakanımız bu konuda uzlaşma çağrısında bulundu. Hamd olsun AK Parti’nin 317 kişilik çok sağlam, iyi yetişmiş, konulara vakıf, birbiri ile partisine, vatanına bağlı çok iyi bir grubu var. Bu grup bütçe teklifi kabul edilmeyince sabaha karşı 03.00-03.30’a kadar çalışarak bütçeyi çıkardık” şeklinde konuştu.
“ÖNCE EVET SONRA HAYIR DİYORLAR”
Emeklilere ayda verilen yüz TL’nin yılda bin 200 TL’yi desteklediklerini söyleyenlerin meclis oylamasında ret oyu kullanmalarına işaret eden Milletvekili Ali Özkaya; “O kadar ilginç ki ‘Bu yapılması gereken doğru bir iştir, destekliyoruz.’ diyenler oylama da hayır oyu kullanıyorlar. Kürsü de bu gereklidir diyenler bunun tersini yapıyorlar. Malum mahkumlar Denetimli Serbestlikte cezaevinden bir yıl erken çıkıyorlar. İnsanların bu süreci bir denetim sürecinde geçirmesi, suç işlememesi yönünde ki tavrın aksine meclis oylamasında kabul etmiyorlar. Çok ilginç bir sistem gerçekten anlamak zor. Uzun yıllar Ankara’da hukukun içinde bir kardeşiniz olarak şunu gördüm. Meclis iç tüzüğünün muhalefetin muhalefet yapma hakkını ortadan kaldırmadan değiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
HAKİM VE SAVCILARA DA
DAVA AÇILACAK
Milletvekili Ali Özkaya, 17-25 Aralık ihanetlerinin 2. yıldönümü olduğunu hatırlattı. Geçmişe bakıldığın da durumun yargı darbesi olduğu şeklinde değerlendirildiğini belirten Özkaya şöyle konuştu: “Biz yazılı ve sözlü olarak sunduğumuz raporlarda bu bir yargı darbesidir demiştik. 2014’ün Ocak ayı itibariyle bu işe kalkışanların tamamına hükümete darbe teşebbüsünden suç duyursunda buluduk. Su duyurumuzun polislerle ilgili olan kısmı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine TCK’nın 312. maddesine muhalefetten dava açıldı. Hakim ve Savcılarla ilgili kısım da soruşturma sonuna gelindi. Aynı şekilde onlar hakkında da bu dava açılacak. Mecliste yargı darbesine yönelik grubumuz adına yaptığımız konuşmada bize üç grup başkan yardımcısı birden bize sataştı. Ayakkabı kutularına, ses kayıtlarına gelin diye bağırdılar. Ses kayıtlarına gelince 2 yıl boyunca dönemin Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanımız ve etrafını sürekli dinleyip, kayıt edip bir ses havuzu oluşturmuşlar. O ses havuzundan kelimeleri alıp yerine eklemeler yapılmış. Bizden beklentileri AK Parti’den birilerinin Yüce Divan’da yargılanması veya Kızılay meydanında idam edilmeleri.”
SON KONUŞMAYI ALABOYUN YAPTI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun basına açık bölümün son konuşmasını yaptı. Alaboyun, son dönemde kabine üyelerinin eşleri ile Afyonkarahisar seyahatlerinden memnun kaldıklarını, ilden alınan seramik objelerin memnun ettiğini söyledi. Bakan Yardımcılığı görev ve sorumluluğu hakkında bilgi veren Ali Rıza Alaboyun, bu görevin bakanların yükünü paylaşıp önünü açan bir nitelik taşıdığını kaydetti. Toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak devam etti. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti